Sport

2017.08.21. 19:30

Homok helyett teremben: Végül a fővárosi Chicago csapata nyerte a rangos tornát

DUNAÚJVÁROS Vasárnap már a tizedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvároso Labdarúgó Szövetség az I. Szent István Kupát.

Gróf András

Eddig a Szalki-sziget strandfoci pályáján játszottak a kispályás csapatok, de ezúttal a kedvezőtlen időjárás miatt a DUE sportcsarnoka volt a helyszín.

A nyolc csapat reggel kilenc órakor kezdte a csoportkör küzdelmeit, ahol nagy csatákat követően alakult ki a sorrend.

A bronzmeccsen a Kemi-Ker Kft. együttese 4-2-re nyert a Dunaferr-DUE-Renalpin FC fiatal futsalosai ellen. A fináléban pedig a fővárosi Chicago csapata 2-1-re verte a Füredi Panzió csapatát.

Az ünnepi torna dobogós csapatai: 1. Chicago, 2. Füredi Panzió, 3. Kemi-Ker Kft. Különdíjasok: Nagy Dániel (Chicago) legjobb játékos, Ősi Gábor (Chicago) legjobb kapus, Kővári László (Kemi-Ker Kft.) gólkirály, Zemankó Zoltán DLSZ + díj.

Remek cselek sokasága, izgalmas rangadók sora várta a szurkolókat Fotó: Sándor Judit

A szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor az eredményhirdetést követően foglalta össze a nap történéseit.

- Már reggel fél hat körül láttuk, hogy a rossz idő miatt nem tudjuk a szigeten megrendezni a sportprogramokat. Rögtönöznünk kellett, így a labdarúgó-programot be tudtuk vinni az egyetemi sportcsarnokba. Ebben Zemankó Zoltán a Dunaferr-DUE-Renalpin FC operatív vezetője segített.

A strandkézilabda és a strandröplabda események elmaradtak, amit igyekszünk a jövőben bepótolni.

A labdarúgócsapatoknak tetszett az egyetemi sportcsarnok, ahol jó mérkőzéseket játszottak, így végül mindenki elégedett lehetett a nap végén. Érdekesség, hogy a mai viadalon vezettük be először az úgynevezett DLSZ + díjat, amit annak ítélünk oda, aki egy általunk szervezett rendezvényen emlékezetes dolgot tesz. Ezt Zemankó Zoltánnak ítéltük oda, hiszen hatalmas része volt abban, hogy megrendezhessük a mai focitornát.

A dunaújvárosi Tourinform iroda vezetője, Kiss András is örült annak, hogy legalább az egyik sportesemény nem maradt el.

- A délelőtti időjárás sajnos ezúttal senkihez nem volt kegyes, így óriási köszönet Petrás Gábornak és Zemankó Zoltánnak, hogy ilyen flottul és gyorsan elintézték, hogy legalább a labdarúgók pályára léphessenek. Kicsit megbolygatta persze a helyzetet, hogy nem strandon, hanem teremben kellett játszaniuk a csapatoknak, de ők is jól vették az akadályt, mindenben partnernek bizonyultak, és így egy remek tornát láthattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!