Sport

2017.08.02. 17:50

A spártaiak sportfilmje - Közönségtalálkozó a kegyetlen világot bemutató vetítés után

DUNAÚJVÁROS/SZÉKESFEHÉRVÁR - Különleges filmvetítésre várják az érdeklődőket augusztus 4-én 19 órára az Alba Plazába. Simonyi Balázs rendező a Spartathlonról szóló Ultra című dokumentumfilmjét vetítik. Vendégeket is várnak.

Balla Tibor

Simonyi Balázs filmrendező, szinkronszínész és ultrafutó, az Ultra című dokumentumfilmjében több nézőpontból közelíti meg a másfél napot, és másfél órába sűrítve megmutatja a versenyzőkben zajló fizikai és mentális folyamatokat.

Dr. Szabó Zoltán is ott lesz a találkozón
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az Ultrát a rendező - aki az egyik főszereplő is - kreatív dokumentumfilmnek tartja. Mindehhez az alapsztorit a Spartathlon, a világ egyik leghíresebb, legikonikusabb ultramaratoni futóversenye adta. 1983 óta minden évben megismétlik Pheidippidész athéni futár történelmi futását, aki Hérodotosz elbeszélése alapján az indulását követő napon érkezett meg Spártába. Így aztán a versenyzők is az Athén és Spárta közötti 246 km-nek vágnak neki, amit 1200 méteres szintemelkedéssel megspékelve legfeljebb 36 óra alatt teljesíteniük kell.

Az est meglepetése, hogy meghívták Fejér megye sikeres Spartathlon teljesítőit (Máténé Varjú Edit, Lajkó Csaba, Rápolti Gyula, és a dunaújvárosi sportoló-főorvos dr. Szabó Zoltán) a film vetítése után egy közönségtalálkozóra. Közülük többen el is vállalták, és személyesen ott lesznek a találkozón.

Várják a Dunaújvárosi érdeklődőket, nem csak a futókat és sportolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!