Sport

2017.07.19. 18:40

Csoportelső lett a Gothia Kupán a Holler U14-es csapata

A Holler UFC U14-es labdarúgócsapata egyedüli magyarként részt vesz a Svédországban, Göteborgban rendezett nemzetközi Gothia Kupán, amely a világ legnagyobb korosztályos tornája.

Gallai Péter

A nagyszabású futballviadalon 82 nemzet 1762 csapata játszik összesen 4372 mérkőzést, amelyek hétfőn kezdődtek. Arról, mekkora jelentőségű eseményről van szó, érzékelteti, hogy a megnyitón, amelyet az Ullevi stadionban rendeztek meg, hetvenezer (!) néző volt kint. Magyarországról pedig egyedüliként, csakúgy, mint tavaly, a Holler UFC U14-es csapata indult, amelyet öthetes felkészülési időszak előzött meg. Ebben a korosztályban 214 együttes nevezett.

A sorsolás alapján a földváriak a 36. csoportban két svéd, valamint egy izlandi csapattal kerültek egy csoportba. A fiúk az első meccsen a svéd Stenungstunds ellen 1-0-ról fordítva, 3-1-re nyertek Vizi, Rabi és Molnár góljaival, méghozzá emberhátrányban. Következett az izlandi Breidablik2 gárdája, amelyet Molnár duplájával verte a magyar csapat. A csoport első két, továbbjutást érő helyéről döntő mérkőzést szerdán rendezték meg, amelyen Rabi találatával a Holler 1-0-ra győzött, így hibátlanul végzett az élen.

A földvári együttes a legnagyobb futballnemzetek utánpótláscsapatai ellen játszhat

Szerdán kora este már újabb jelenésük volt a fiúknak, ekkor az egyenes kieséses szakaszban, a 64 közé jutásért a 42. csoportban két győzelemmel és egy vereséggel másodikként zárt svéd Dalkurd FF volt az ellenfél. A találkozó lapzártánk után fejeződött be.

A dunaföldvári csapat tagjai: Rácz Mátyás István, Szücs Rómeó, Vácz Balázs, Bagó Kristóf, Rabi Dániel, Kovács Balázs, Sipos Bence Bendegúz, Radócz Arnold Zsolt, Morár Gábor, Kövesdi Richard, Zámbó Csaba, Vizi Ádám Gábor, Antal István, Molnár Szabolcs, Szalai István Szebasztián, Sümegi Dániel. Az edzők Váradi Tamás és Holler Ferenc.

Fotó: Holler UFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!