Sport

2017.07.05. 16:45

Mindhárom kenus esélyes a válogatón

Csütörtöktől vasárnapig Szolnokon rendezik meg a második felnőtt, U23-as és ifjúsági kajak-kenu válogatót, amelyen a felnőttek számára a tét az augusztusi racicei vb-n való indulás lesz. A versenyen a Dunaferr SE három versenyzője is rajthoz áll. Méghozzá komoly esélyekkel minden korosztályban.

Gallai Péter

A szerdai indulás előtt Molnár Gergelyt, a szakosztályt vezetőedzőjét kérdeztük arról, mit vár három kenus tanítványától, Hajdu Jonatántól, Kiss Balázstól és Slihoczki Ádámtól.

- Jonatánnak, aki az első válogatón nyerte a C-1 200 és C-2 200 métert, ezért ezeken a távokon már Eb-induló, ezúttal is ebben a két számban van komoly esélye a győzelemre és a felnőtt vb-n való indulásra. C-1 500 méteren az első válogatón második lett, ha most nyer, akkor szétlövés következik. C-2 500 és 1000 méteren Khaut Kristóffal az oldalán az U23-as mezőnyben szerezhetnek kvalifikációt a korosztályos világbajnokságra. A viadalon együtt indul mindenki, azon belül rangsorolják például az U23-as korúakat - kezdte a vezetőedző.

Az eddigiek alapján - annak ellenére, hogy Hajdu elkezdett átállni az 500 és 1000 méterre, mert a sprinttávot levették az olimpiai műsorról - úgy tűnik, 200-on még mindig egyeduralkodó. - Mindenféle nagyképűség nélkül mondom, annak ellenére, hogy csak kicsit készültünk a legrövidebb távra, még így is legjobb tud lenni. Amíg ilyen jól teljesít, természetesen nem hagyjuk ki egy Eb-n, vagy vb-n indulás lehetőségét. Most az mondom, az első három között is végezhet, a világkupán is közel volt a dobogóhoz. Ugye a fő cél az 1000 méteres szereplés, ennek egyik lépcsőfoka az 500 méter. Bár már előbbi távon is megmérette magát a válogatón, ahol ötödik lett, végig tudott menni, de a végére hiányzott az állóképesség. Természetesen, mint többször mondtam, nagyjából kétéves folyamat végén zárkózhat fel a legjobbak közé - hangsúlyozta a szakvezető.

Kiss Balázs három távon áll rajthoz, C-1 200, 500 és 1000 méteren. - Balázsnak az U23-as mezőnyben ötszáz és ezer méteren van sansza, az időre evezések alapján okkal lehetek bizakodó. Az előző versenyek alapján a felnőttmezőny viszont most még erős számára - tette hozzá Molnár Gergely.

Slihoczki Ádám, aki pár nappal ezelőtt két aranyérmet is szerzett a belgrádi ifjúsági Európa-bajnokságon Szőke Attilával párban, kiváló előjelekkel várhatja a válogatót. Ádám C-2 500 és 1000 méteren ezúttal is Szőkével térdel egy hajóba, emellett C-1 1000 méteren méreti meg magát.

- Az ezer páros vb-szám, az első kört megnyerték a fiúk, ha most is győznek, akkor övék az indulási jog. Az ötszáz méter ugyan nem szerepel a vb programjában, de az itt mutatott produkció alapján állítják össze a négyes csapathajót, ahova szintén bekerülhetnek, ezért itt sem mindegy, ki, hol végez. Ezenfelül még egyesben is esélyes lehet. Összességében úgy vélem, mindhárom versenyzőmnek nagyon komoly esélye van sikerrel megvívni az erős mezőnyben az újabb kvalifikációs állomást - zárta a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!