Sport

2017.06.14. 20:20

Tátra Kupán a DAB - Az Acélbikákra nagyon erős ellenfelek várnak Poprádon

DUNAÚJVÁROS - Alakulnak a jégkorong MOL Liga csapatainak a játékoskeretei és a felkészülési programjuk is. Eldőlt, hogy a DAB rangos nemzetközi tornán vesz részt Poprádon.

Agárdy Csaba

A Dunaújvárosi Acélbikák honlapja beszámolt arról, hogy a DAB a 70. alkalommal Poprádon megrendezendő Tátra Kupa elnevezésű hatcsapatos felkészülési viadalon vesz részt.

Az Acélbikákon és a házigazdákon kívül a mezőnyben ott lesz a francia Nice, a német másodosztályban szereplő Bayreuth Tigers, a szlovák extraligás, kétszeres csehszlovák és nyolcszoros szlovák bajnok HC Kosice, illetve a fehérorosz Yunost Minsk.

Ez utóbbi csapat hétszer nyerte meg a fehérorosz Extraligát és kétszer diadalmaskodott a második számú nemzetközi kupában, a Kontinentális Kupában. A tornát augusztus 17. és 20. között rendezik meg.

A Dunaújvárosi Acélbikák legutóbb a hatodik helyen zárták a MOL Ligát. A szeptemberben rajtoló új kiírásra gőzerővel készül a csapat. Augusztusban nagyszerű riválisok várnak a DAB-ra a szlovákiai felkészülési tornán   Fotó: Archív

A 70. Tátra Kupa csoportbeosztása:

A csoport: HK Poprad, Les Aigles de Nice, EHC Bayreuth Tigers. B csoport: HC Kosice, Yunost Minsk, Dunaújvárosi Acélbikák.

A torna programja: augusztus 17. 15 óra: DAB - Yunost Minsk. Augusztus 17. 19 óra: Les Aigles de Nice - EHC Bayreuth Tigers.

Augusztus 18. 15 óra: HC Kosice - Yunost Minsk.

Augusztus 18. 19 óra: HK Poprad - EHC Bayreuth Tigers.

Augusztus 19. 15 óra: DAB - HC Kosice.

Augusztus 19. 19 óra: HK Poprad - Les Aigles de Nice.

Augusztus 20. 11 óra: 5. helyért.

Augusztus 20. 15 óra: 3. helyért.

Augusztus 20. 19 óra: Döntő.

Ez remek felkészülési lehetőség lesz a dunaújvárosiak számára, arról nem is beszélve, hogy itt már kiderülhet, milyen játékerőt képvisel majd a DAB, hiszen szeptember elején már megkezdődik a MOL Liga. Hogy hány csapattal, az még bizonytalan.

A múlt héten ugyanis teljesen váratlanul visszalépett a legutóbb az elődöntőig jutott Debreceni HK (anyagi okokra hivatkozva), de a debreceni városvezetés és a Magyar Jégkorong Szövetség irányítói sem tartják lefutottnak ezt a meccset, megpróbálják a kialakult helyzetet valahogy visszafordítani, és bíznak a DHK indulásában.

Június 15-én jár le a jégkorong MOL Liga nevezési határideje. Az már korábban eldőlt, hogy a tavalyi indulók közül nem lesz ott a mezőnyben a szerb HC Beográd, mert nincs megfelelő mennyiségű és minőségű játékosuk, így nem tudnának a liga színvonalának megfelelni.

A román Dunarea Galac anyagi gondokkal küzd, de ők indulnának, azonban a MOL Liga csapatai nem járultak a részvételükhöz, mert tavaly a bajnoki hajrában több meccset is komolytalanul vettek, ezzel sértették a liga érdekeit. Viszont érkezik az osztrák Vienna Capitals.

Az EBEL legutóbbi győztese a farmcsapatával szerepelhet a sorozatban. Az erdélyi egyesületek közül a Csíkszereda benevezett, de állami klub révén engedélyt kell kapnia a Román Jégkorong Szövetségtől és a Sport- és Ifjúsági Minisztériumtól is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!