Sport

2017.06.29. 16:00

Bokszgála és K-1 szombaton a Dózsa mozi előtti téren

Kemény öklű srácok és hölgyek veszik birtokba a Dózsa György teret július 1-jén 18 órától. A Sukothai Team Thai Box klub rendez immár harmadszor nemzetközi versenyt Dunaújvárosban.

Jankó Árpád

A nagy népszerűségnek örvendő K-1 és profi boksz küzdősport gála műsorában szerepel nemzetközi összecsapás is. A sikert akár máris lehet borítékolni. Rozman István, a klub és a WKF Világszövetség elnöke ebben a profi szakágban nagyon messziről indult.

- Az egyesületünk huszonegy évvel ezelőtt alakult meg. Összeállt tíz ember, és iskolai, óvodai kis helyiségeket béreltünk, szerény tagdíjakkal elkezdtünk sportolni. De azért mindig voltak olyanok, akik támogattak bennünket. Jelenleg ott tartunk, hogy elnökségünk alatt három szakosztályunk működik. Egy Dunaújvárosban, egy Dunaföldváron és egy Szombathelyen. Tizenöt-húsz versenyzőnk mellett vannak olyan tagjaink, negyvenen, akik kedvtelésből, egészségük megőrzésért végzik ezt a sportot.

Évente megrendezik a Nemzetek csatája elnevezésű küzdelmet. Ezúttal sem lesz másképp...

- Most három szerb és három magyar összeállítású csapat fog küzdeni egymással. De eddig már voltak osztrákok, törökök, horvát és szlovák ellenfeleink is. A szerbek Újvidékről érkeznek. Ellenfelük Spéth Norbert (Miskolc), Vidákovics Patrik (Kecel) és Fábián Kristóf (Miskolc) lesznek. Most is fog küzdeni a Dózsa téren egy ugandai bokszoló hölgy, aki sokaknak már ismerős lehet: ő Patricia Apolot. Egy bosnyák lánnyal, Selma Musiccsal mérkőzik majd meg. Patricia az én csapatom tagja, ahogy a következők is: Kolompár Kitti, Tóth Bálint, Csizmadia Gábor, Szappanos Dávid, Horváth Marcell, Nagyfaludi Zsolt, Dobolán Attila, Kutasi György.

Huszonegy éves működésük alatt mire a legbüszkébb?

- A semmiből indultunk, és nagy boldogság, hogy kineveltünk sok magyar bajnokot, Eb-bajnokot, világbajnokokat. Nemzetközi szinten is elismertek vagyunk. Az is öröm számomra, hogy sok embert tudtam sikeressé tenni. Sőt, talán ez a legfontosabb.

Lehetne ez egy szép végszó, de maradjunk a földön, a pofonok völgyében. Milyen szabályokat kell a K-1 és a profi boksz szakágban betartani?

- Először is versenyeznek nálunk fiatalok is, a junior amatőrök, akik fejvédőben háromszor két percben küzdenek. A profiknál nincs fejvédő, náluk a bokszban négyszer három perc a játékidő. De a profi bokszban ugyanazok a játékszabályok, mint a másik, az elterjedtebb ágban. K-1-nél pedig lehetséges mindenféle testrészre mért rúgás, de csak álló helyzetben. Mindezeket megláthatják majd szombaton 18 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!