Sport

2017.06.20. 16:50

Klaudia lábában a rekord - A belépésnél előforduló fránya centiméterek ellen is küzd a bajnok

DUNAÚJVÁROS Már csak részben, de mégis gyakorol Dunaújvárosban Endrész Klaudia atléta, aki az egyik legeredményesebb utánpótlás-versenyző a magyar atlétikában.

Jankó Árpád

Az eddigi fantasztikus sikereinek kovácsa, a dunaújvárosi Pappné Házi Éva edző még mindig foglalkozik tehetséges tanítványával nálunk. De egyébként Klaudia a fehérvári Arak Akadémia tagja, és természetesen a korszerű székesfehérvári atlétikai pályán edzhet. Különben Endrész Klaudia a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ középiskolás tanulója.

Klaudia legutóbb az U18-as válogatott viadalon Miskolcon szerepelt, és nagyszerűen teljesített. Távolugrásban hatszáz centimétert ért el. Miskolc előtt a magyar bajnokságon Fehérváron 606 centimétert ugrott, és ezzel a negyedik helyet szerezte meg.

De szerepelt természetesen még a diákolimpia országos döntőjében is, ahol szintén 606 centit ugrott május 27-28-a között Székesfehérváron.

Endrész Klaudia hatméteres ugrással nyerte a versenyt Fotó: Berényi Ibolya

Zsúfolt lesz Klaudia programja a közeljövőben is. A legközelebbi verseny az ifjúsági országos bajnokság lesz. Ezt a viadalt a már ismerős miskolci atlétikai pályán rendezik meg. A magyar országos felnőtt bajnokság pedig július 9-10-én lesz.

Július 23-tól 30-ig a legnívósabb versenyen is szerepel Endrész Klaudia. Ekkor rendezik meg az EYOF viadalt, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győrben. Az elképzelések szerint Klaudia két számban, távolugrásban és a 4x100 méteres váltó tagjaként fog versenyezni.

Pappné Házi Éva edző örömmel nyilatkozta: Klaudia stabil formában ugrik.

- Csak azok a fránya centik a belépésnél maradnának el a távolugrásban. Ezért kell Klaudiát mentálisan is felkészíteni, hogy higgyen önmagában, legyen önbizalma. Meggyőződésem, hogy egy új rekorderedmény benne van a lábában. Nagyon jó lenne, ha most a hét végén ez az ifjúsági országos bajnokságon sikerülne, mert ez a viadal tulajdonképpen lezárja az EYOF- ra való felkészülést. És ez adhatna Klaudiának igazából önbizalmat - nyilatkozta Pappné Házi Éva edzőnő.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!