Sport

2017.06.28. 15:35

Húsz centi a lábában van Endrész Klaudiának

Kegyetlenül megterhelő a rekkenő hőségben, harminc fokokban gyakorolni az atlétikai pályán. Márpedig nincs megállás Endrész Klaudiánál, aki a magyar ifjúsági országos bajnokság után már minden nap Székesfehérvárra utazik a modern atlétikai stadionba edzeni.

Jankó Árpád

Pappné Házi Éva és tanítványa az EYOF-ra, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiai Versenyre készíti fel Endrész Klaudiát.

A dunaújvárosi atléta folyamatosan fejlődik, és most abban a stádiumban várja az olimpiai selejtezőt, amikor a technikai tökéletesítés a legfontosabb teendő a pályán. Klaudia Miskolcon, az országos ifjúsági bajnokságon a hét végén kétszeres egyéni csúccsal lett 614 centis eredménnyel ezüstérmes. Egy hazai lány győzte le mindössze két centiméterrel. Egyébként Klaudia eddigi csúcsa 606 volt. Az ötödik ugrása Miskolcon 609-re sikerült és a hatodik ugrás eredménye lett 614. Micsoda különbség!

Fotó: Hajdu László

Lengyel György, a magyar utánpótlás szakágvezetője jegyezte meg a dunaújvárosi távolugróról, hogy majdnem húsz centi még a lábában maradt. Ennek kell onnan kijönni, mert a július 24-én Győrben megrendezendő három selejtezőben kell nagyszerűen szerepelni. Ezeket a szinteket még nem tudják a távolugrók. Majd közvetlenül a verseny előtt hozzák csak nyilvánosságra. Másnap rendezik a döntőt, ahová jó lenne bejutni. Ott majd hat ugrással versenyezhetnek egymással a távolugrók.

Tehát Klaudia még nem ugrotta ki magát, és ez biztató az újabb rangos verseny előtt. Remek formában, gőzerővel készül, hogy az európai viadalon abból a húsz centiből minél több kijöjjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!