Sport

2017.06.20. 16:50

Gyerekek és seniorok a Búvársuli Klubból

DUNAÚJVÁROS A búvárok országos bajnokságán gyermek (10-11 évesek) és ifjúsági korosztályban (14-15 évesek) versenyeztek a Búvársuli Sportegyesület versenyzői.

Jankó Árpád

Kövesdi Csenge (gyerek korosztályban) 200 m gyorsúszásban első helyen végzett, második lett a 400 méteres gyorson. Ifj. Gurisatti Róbert kilencévesen indult a gyerek korosztályban. Harmadik lett 50 m gyorson, második lett 100 méteres gyorson, és negyedik helyen végzett 200 méteres gyorsúszásban. A fiúváltóban két gyerek és két cápa korosztályú (8-9 éves) gyerek szerzett bronzérmet. Németh Nóra nagyszerű egyéni csúccsal végzett a negyedik helyen a 200 méteres gyorsúszásban, alig csúszott le a dobogóról. A Búvársuli valamennyi versenyzőjénél látszott a komoly fejlődés, és a sok ötödik-hatodik helyezés is erről tanúskodik.

Az ifjúsági korosztályban Sebestyén Ferenc eredményei a következők voltak. 50 m úszás 3. hely, 200 m felszíni, uszonyos úszás 2. hely, 1500 m uszonyos úszás 3. hely, 50 m uszonyos úszás 3. hely, 100 m búvárúszás 1. hely, országos bajnoki cím, 400 m, búvárúszás 2. hely. Rendes Linda a 400 m búvárúszásban harmadik helyen végzett. Mind remek teljesítmény, szinte valamennyi induló javított a legjobb eredményén.

Kicsik, nagyok a Búvársuli SE tagjai. Balról jobbra, felső sor: Gurisatti Róbertné, Sebestyén Ferenc, Montvai Tamás, Gurisatti Róbert, Maczula Zoltán. Középső sor: Kálmán Gábor, Németh Nóra, Ifj. Gurisatti Róbert, Rendes Linda, Csepecz Zsolt, Tamás Dávid, Aszlajov Attila. Alsó sor: Aszlajov Alex, Tamás Péter, Kövesdi Kata, Aszlajov Dorottya, Kövesdi Csenge, Kövesdi Kincső Fotó: amatőr felvétel

Az országos diákolimpiai döntőben nagyszerűen szerepelt ifj. Gurisatti Róbert, aki mind a négy számában első lett, aranyérmet szerzett. Németh Nóra első lett 50 m uszonyos úszásban, 100 méter gyorsúszásban is elnyerte az első helyet. Második lett 200 méteres gyorsúszásban.

Kövesdi Csenge két második helyet szerzett 50 méteres uszonyos úszásban és 100 méteres gyorsúszásban. Bronzérmet kapott a 200 méteres gyorsúszásáért. Sebestyén Ferenc 50 méteres búvárúszásban lett első. De megnyerte a 100 méteres uszonyos úszást is. Harmadik lett 100 méteres gyorsúszásban, és második helyet harcolt ki magának 200 m gyorsúszásban.

A Senior Országos Bajnokságon is születtek szép dunaújvárosi eredmények. Gurisatti Róbertné és Gurisatti Róbert egyaránt három-három aranyéremmel lett gazdagabb. Montvai Tamás első lett 100 m gyorson, második pedig 50 m gyorsúszásban. Maczula Zoltán is szerzett egy ezüstérmet 100 méteres gyorsúszásban.

A 4x50 méteres mix-gyorsváltó (egy női búvárúszó kötelezően a csapat tagja) remekelt, aranyérem lett a jutalmuk (Gurisatti Róbertné, Montvai Tamás, Maczula Zoltán, Gurisatti Róbert).

Újabb helyszín: Szentendre, ahol a már Dunaújvárosban is bemutatkozott vízihokisok vívtak nagy csatákat a nemzetközi tornán. Tizenhárom férfi és 7 női gárda vett részt a versenyen. Ezen Gurisatti Róbert és Gurisatti Róbertné indult. Gurisattiné harmadik lett csapatával. Róbert csapata pedig a 35 év felettiek korosztályban kellemes meglepetésre az előkelő ötödik helyen végzett. Tudni kell, hogy a sportággal már régóta foglalkozó elit csapatok szerepeltek különböző országokból. A mieink ötödik helye tényleg előkelőnek számít a német, spanyol, francia, cseh, szerb, izraeli, török, angol együttesek között.

Jó hír, hogy Gurisatti Róbert a 35 év feletti válogatott csapatunkban Egerben az Európa-bajnokságon fog szerepelni.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!