Sport

2017.06.29. 15:35

Ez a hét vége a triatlonistáké: profik és amatőrök versenye

A pályaépítés már megkezdődött, szombaton pedig már profi versenyzők tempóznak az újvárosi triatlonpályán. Vasárnap reggel 9 órakor pedig rajt a 4. Aquarius Triatlon versenyen.

Szabó Szabolcs

Lássuk hát a ponton részleteket vasárnap a klasszikus Ironman féltáv mellett egyéniben egy negyedtávos versenyt is indítanak a szervezők, hogy a sportággal még csak most ismerkedők, vagy a rövidebb távokat kedvelők is bekapcsolódhassanak. Július 2-án pedig ismét lesz egy önálló félmaraton futóversenyünk is, amellyel a városban és a térségben élő futókat kívánják megszólítani.

A triatlonsport szerelmesei kettőzött motivációval is várhatják a július első hét végéjét, hiszen már szombaton egy roppant izgalmas és látványos nemzetközi szupersprint verseny vezeti fel a vasárnapi erőpróbát. A környező országokban (is) megforduló TriBest TriFest széria elitversenyének egyik állomása lesz Dunaújváros július 1-jén. A szupersprint mezőnyében kizárólag elit kategóriás triatlonosok állnak majd rajthoz. A kiírás szerint három körben indulnak a versenyzők, körönként kieséses alapon kell teljesíteniük 200 méter úszást, 6 kilométer kerékpározást és zárásként 1,2 kilométer futást. A versenyhez a pályát a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület szervezőcsapata biztosítja, ám az eseményt a Magyar Triatlon Szövetség szervezi. Szombaton és vasárnap tehát Dunaújváros lesz triatlonfőváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!