Sport

2017.06.23. 17:30

A kabalakakas szerencsét hoz - Távolugrás jó esetben 606 felett

DUNAÚJVÁROS Nem szeretnék felesleges pátosszal élni, de évek óta figyelem Endrész Klaudia atléta és dunaújvárosi edzőnőjének, Pappné Házi Évának hősies küzdelmét a fennmaradásért, a pálya nélküli atlétikai sikerekért.

Jankó Árpád

Amennyiben valaki nem tudná, hát tudja meg: Dunaújvárosban megszűnt az atlétika, a sportok királynője. Ám van itt egy emberpár, edző és tanítványa, akik semmivel, senkivel sem törődve dolgoznak, gyakorolnak, szenvednek a futópályán, a távolugrógödörnél, és sorozatban hozzák Klaudia révén a fantasztikus sikereket.

- A holnapi, holnaputáni utánpótlás-verseny már a negyedik komoly viadal lesz az elmúlt hetekben, Miskolcon lesz szombaton és vasárnap az országos ifjúsági bajnokság. Erre is nagyon készülök. Később pedig az Európai Ifjúsági Olimpián, Győrben is szerepelek, ami egy hatalmas és rangos verseny - kezdte az ifjú hölgy.

Pappné Házi Éva és tanítványa, Endrész Klaudia Fotó: Zs. E.

Miben indulsz és hogy sikerült a felkészülés?

- Távolugrásban indulok, és szeretném a 606-os egyéni eredményemet megjavítani. Nagyon jó formában érzem magam. A baj csak akkor adódik, ha egy-két centiméterrel belépek, ezért nagyon fontos a futás végén a gyorsasággal, a technikával segíteni a mozgásomon, no és rendkívüli koncentráció is szükséges.

A felkészülés ezek szerint jól sikerült...

- Heti ötöt edzem, és kétszer, háromszor Fehérváron gyakorolok az atlétikai pályán.

És közben Éva néni intelmeit, javaslatait is meghallgatod...

- Ő rendkívüli egyéniség. Biztat engem, és mindenben segít. Mindent megbeszélek vele, és utána, ha máskor nem, de az utolsó ugrásnál meg is csinálom, amit mond. A vasárnapi távolugrástól sokat várok, mert több mint három hete tartom szerencsére a formámat. Nincs megállás. A kabalakakasomat szorongatom már hetek óta. Egy kecskeméti és egy miskolci ellenfélre kell majd nagyon odafigyelnem. Tele vagyok önbizalommal, nem ijedek meg senkitől sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!