Sport

2017.05.10. 17:40

Tornából a jegy: jeles

Azért is kedvelhető minden évben a sok sportágban meghirdetett diákolimpia, mert sok kis és nagy diákot megmozgat. S a legjobbak eljutnak egészen az országos döntőig. A másik komoly vonzerő pedig az, hogy a gyerekek ezeken a versenyeken nem a sportegyesületüket, hanem iskolájukat képviselik.

Jankó Árpád

Ebben az évben is rengetek diákot megmozgatott a torna diákolimpia országos döntője, amelyen természetesen főképp a sportos dunaújvárosi iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola zsebelhette be a sikereket, de volt móriczos és széchenyis kiválóság is a fővárosi tornacsarnokban.

A fiúkkal kezdjük az ismertetést. Három korcsoportban szerepeltek a dunaújvárosi fiúk. Az I. korcsoportban (2008 és előtte születettek) névsora: Fövenyi Bence, Pálfi Gábor, Csernák Attila, Fehérvári Gergő, Szűcs Balázs. II. korcsoport (2006-2007): Balogh Máté, Chlebovits Bence, Kiss Milán, Gábor Milán, Kiss Marcell. III-IV: korcsoport (2004-2005.): Kovács-Bokor László, Bak Róbert, Hoffmann Vajk, Zolta Benjámin. Az I. korcsoportos csapat ezüstérmet szerzett, egyéni összetettben pedig első lett Pálfi Gábor. A II. korcsoportban a csapat a harmadik helyen végzett, egyéni összetettben Gábor Milán a negyedik lett. A III-IV. korcsoport együtt versenyzett: a csapat a negyedik helyet szerezte meg. Edző Wágner Dajána, és a másik edző Nyíri Patrik, aki elmondta, hogy a várakozásnak megfelelően szerepeltek a fiúk, azaz elismerést érdemelnek.

Trenka János, Török Dániel, Miklós Dorina, Makovits Mirtill, Halász Dóra Szimonetta és Badics Réka
Fotó: Dunaferr SE

A lányok mezőnyében az I. és a II. korcsoportban az alsó tagozatosok szerepeltek. A csapatversenyük automatikusan egyéni viadal is volt, mert a végén az összesített számok alapján hirdették ki az egyéni eredményeket. A Vasvári iskola csapata lett a diákolimpiai bajnok az I. korcsoportban. Benkő Boglárka, Fehér Lili (egyéni összetettben 4.), Szíj Emese, Mayer Eszter (e. ö. 5.), Szilasi Tímea, Gábor Katalin. Egyéni összetettben diákolimpiai bajnok lett a vasváris Gábor Kata (edző: Badics Réka, Szőke Nóra).

A II. korcsoportban is az alsós diákok tornáztak. A vasvárisok csapatban a második helyen végeztek. Egyéni összetettben második lett Török Laura, hatodikként végzett Salamon Krisztina. A csapat tagjai voltak: Fehérvári Nikolett, Faragó Bianka, Török Laura, Salamon Krisztina, Szabó Níla. Czuczor Ninetta. (Edzők: Badics Réka, Szőke Nóra.)

Összevontan a felső tagozatban vetélkedtek a III-IV. korcsoportban a nagyobbak. Itt nem indult dunaújvárosi csapat, de három kislány képviselte iskoláját. Itt már a szabályok szerint szabadabban választott gyakorlatokat mutattak be egyéniben. Makovits Mirtill (Móricz iskola 6. osztály) összetettben diákolimpiai bajnok lett, és megnyerte a felemás korlátot, a talajt és gerendán ezüstérmes lett. (Edzők: Badics Réka, Török Dániel.) Halász Dóra Szimonetta (Vasvári) ugrásban bronzérmet szerzett. Miklós Dorina (Széchenyi) gerendán az ötödik helyen végzett. Utóbbi két versenyzőnek Trenka János volt az edzője. Szintén Trenka János tanítványa Balogh Kíra (Rudas), aki az V-VI. korcsoportban - középiskolások - szerzett összetettben egy hatodik helyet, gerendán pedig ötödik lett.

Az idei diákolimpiai tornadöntőben rekordlétszámú gyereksereg állt a szerekhez. Százhúsz fiú és százhúsz lány képviselte iskoláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!