Sport

2017.05.30. 17:20

A Dunaferr Kupa népszerű az ország tornászai között

DUNAÚJVÁROS - Szombaton egész nap zsúfolt volt a Dunaferr SE tornacsarnoka. A már hagyományos Dunaferr Kupát rendezte meg a tornaszakosztály. Reggel kilenctől este hat óráig zajlottak az események a csarnokban.

Jankó Árpád

Délelőtt a csapatversenyeket rendezték meg. A III. korcsoport versenyével kezdődött a viadal. Négy csapat vett részt ezen a versenyen, amelyen végül első helyezést szerzett a Dunaferr gárdája.

A tagjai: Mayer Eszter, Török Laura, Salamon Krisztina, Gábor Katalin, Faragó Bianka, Szilasi Tímea, Czuczor Ninetta. Edző: Szőke Nóra. A II. korcsoportban hét csapat mérte össze tudását. A picik csapatversenyét is a Dunaferr nyerte meg. Az első helyen végzett nyolc tornász: Fehér Lili, Tóth-Pál Rebeka, Margiotta Karolt, Szij Emese, Bindisch Dóra, Golubov Csenge, Galambos Nelli, Benkő Boglárka. A kis lányok edzői Badics Réka és Török Dániel voltak.

Első lett a D. Kohász csapata a III. korcsoportban: Gábor Katalin, Török Laura, Czuczor Ninetta, Szilasi Tímea, Salamon Krisztina, Mayer Eszter, Faragó Bianka Fotó: Ady Géza

Ezek után következtek az egyéni versenyek. Ebben a műfajban Szőke Nóra, Badics Réka és Török Dániel tanítványai szerepeltek. Az I. korcsoportban nem indult versenyző a Dunaferrből.

A II. korcsoportban született dunaújvárosi eredmények: 4. hely egyéni összetettben Bolya Sára, 5. hely Virág Zsófia, 8. Török Laura, 10. Faragó Bianka, 11. Mayer Eszter, 12. Gábor Katalin, 14. Szilasi Tímea, 19. Czuczor Ninetta, 20 Salamon Krisztina. II. korcsoport szerenkénti eredményei: gerenda: 1. Virág Zsófia, 2. Bolya Sára.

Faragó Bianka szép mozdulata, testtartása Fotó: Ady Géza

III. korcsoport, egyéni összetett: 1. Makai Lilla, 10. Kovács-Bokor Luca, 12. Somogyi Vénusz. Szerenkénti döntő (összesen 13): korlát: 1. Makai Lilla, 2. Mayer Gréta. Gerenda: 1. Mayer Gréta, 2. Makai Lilla. Talaj: 1. Mayer Gréta, 3. Makai Lilla.

Összesen tizenegy egyesület küldte el tornászait a Dunaferr Kupára, és százharminc gyerek vetélkedett az érmekért, a jutalmakért, no és a dicsőségért. A Fradi, a KSI, az UTE, a Nagykanizsa, az Adács, a Veszprém, a Tata, a TFSE küldte el versenyzői Dunaújvárosba. Ez a népszerűség is bizonyítja, hogy a dunaújvárosi torna országos hírű. Látható volt, hogy a magyar utánpótlás-neveléssel nincs gond. Sok az ügyes kislány, akik most a hét végén is nívós versenyen szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!