Sport

2017.05.12. 15:40

A baracsiak a nyolcadik helyen

Budapest - Az iskolai tanév végén mindig nagy izgalommal várják a sportolni szerető gyerekek a diákolimpiai döntőket. Így van ez a szomszédunkban versenyző baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tornászaival is.

Jankó Árpád

Az már nem meglepetés, hogy ismét kiválóan szerepeltek a baracsi iskola B kategóriás II. korcsoportos tornászai az országos diákolimpián. A baracsiaknak már az is a dicséretükre válik, hogy bejutottak az ország legjobb tizenkét csapata közé a rendkívül erős selejtező csoportból. A budapesti döntőn a kis iskolának négy csapatot is sikerült maga mögé utasítania, így a nyolcadik helyen végeztek. Az egyéni összetett versenyben Fodor Maja kiváló tornával a negyedik helyen végzett a hetvenkét fős mezőnyben. Ez az iskola eddigi legjobb eredménye tornában, hiszen a legjobb hat közé most először sikerült bejutnia a széchenyis tornászoknak. A csapatverseny során gerendán szerepeltek a legeredményesebben, hatodikak lettek.

A vidám széchenyis tornászok: Simon, Fodor, Trenka, Karászi, Kenyér, Kiss Fotó: Benkéné Juhász Márta

A remekül szereplő csapat tagjai voltak: Kenyér Lilla, Karászi Panna, Kiss Beatrix, Trenka Barbara, Simon Réka, Fodor Maja. Nagyszerűen helyt álltak Benkéné Juhász Márta és Árváné Fekete Anikó tanítványai.

De egy másik sportágban is vitézkedtek a széchenyisek. Megyei diákolimpiai bajnok lett a baracsi iskola labdarúgócsapata. A kis iskoláknak rendezett versenyen azok az intézmények vehettek részt, amelyeknek tanulói létszáma nem érte el a kétszáz főt. A széchenyisek magabiztosan verték minden ellenfelüket, így az idei tanévben ők lettek Fejér megye legjobbjai. A bajnokcsapat: Szabó Benjámin, Killer Kilián Zsolt, Gráczer Máté, Szaló Szabolcs, Nagy Damján, Bartalos Mihály, Balázs Roland, Klauz Botond, Tömöri Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!