Sport

2017.04.10. 20:16

Kedden nyit a 38. Arany Üst korosztályos, nemzetközi úszóverseny

Dunaújváros - Az előfutamokkal ma délután kezdődik a 38. Arany Üst korosztályos, nemzetközi úszóverseny, amelyre közel ötszáz résztvevőt vár a rendező Dunaferr SE.

Gallai Péter

Az Európában egyedülálló múlttal rendelkező megmérettetés idén nem három, hanem négynapos lesz, azaz keddtől péntek estig tart. A plusz egy nap beiktatására örvendetes okok miatt került sor, ugyanis évről évre egyre több nevezés érkezik a versenyre, így már olyan sűrű lett a program, már összeértek az előfutamok és a finálék, hogy így tudták szellőssebbé tenni azt. Ma 14 órakor két hosszútáv, az 1500 fiú gyors és a 800 lány gyors időfutamait bonyolítják le az uszodában.

Az első előfutamok kedden délután kezdődnek, a finálék szerdától péntekig 16 órakor rajtolnak
Fotó: Ady Géza

- Az indulók száma négyszázötven felett van, s összesen kettőezer-ötszáz nevezést regisztráltunk. A hazai klubok mellett Szerbiából és Szlovákiából is érkeznek. A versenyen rajthoz áll a Petrov Iván vezette magyar válogatott, az ő részvételük azért is fontos, ugyanis a nyári, Győrben rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, azaz az EYOF-ra szintidő úszási lehetőség lesz az Arany Üstön - tájékoztatta lapunkat Bene Vera, a szakosztály vezetője.

A megmérettetésen természetesen rajthoz állnak a Dunaferr SE tehetséges fiataljai, ám Bene Vera szomorúan hozzátette, az éremszerzésre leginkább esélyes versenyzőik nélkül. Ugyanis Szlobodnyik Dávid kettős kéztörést szenvedett, Horváth Evelinnek pedig a kezét operálták.

Az első előfutamok kedden délután kezdődnek, a finálék szerdától péntekig 16 órakor rajtolnak
Fotó: Ady Géza

- Ennek ellenére biztosan lesznek döntőseink a hazai csapatból. Aki a korosztályokba belefér, az rajthoz állhat - tette hozzá a szakosztályvezető, aki azt is elújságolta, hogy a Magyar Úszó Szövetség pályázatán beszerzett új eredményjelző, valamint a hangosítás egyaránt most fog debütálni.

Az ünnepélyes megnyitót szerdán az első döntők előtt, 15.45 órakor rendezik meg, amelyre várják a Magyar Úszó Szövetség új elnökét, dr. Bienerth Gusztávot is. Szerdától péntekig az előfutamok 9 órakor, a finálék pedig 16 órakor rajtolnak. Az eseményre jelezte érkezését a verseny ötletgazdája, Perjámosi Sándor és felesége, Tóth Erzsébet, akik közel négy évtizede életre hívták ezt az eseményt.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!