Sport

2017.04.19. 18:35

Szombaton kezdünk Ukrajna ellen a világbajnokságon!

Budapest- A Magyar Jégkorong Szövetség különleges helyszínre, a Fővárosi Állat- és Növénykert varázshegyébe hívta össze a válogatott elutazását megelőző sajtótájékoztatóját a szerda déli órákra. Az eseményen a varázslásról szó sem volt, helyette a tényekkel ismerkedhettünk meg.

Balogh Tamás

A programban rövid ismertetőt tartott Kelenvölgyi Ágnes, a MOL csoport szponzorációs vezetője, Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára, Máté Pál, a Sport TV programigazgatója, Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, és Hári János, a válogatott játékosa.

A beszélgetés legnagyobb érdeklődéssel várt fejezetét Rich Chernomaz biztosította, amikor Imre Lajos csapatvezető segítségével kihirdette a Kijevbe utazó magyar csapatot, amelynek névsora az utolsó napra is biztosított meglepetéseket. Néhányan önszántukból, mások a kapitány döntése miatt maradtak ki az utazó keretből. A legutóbbi huszonöt fős A csoportos keretből tízen hiányoznak. Mindezekkel együtt három újonc és öt honosított készülődhet az utazásra. A csapat tagja lett a Dunaújvárosi Acélbikák múlt héten magyar állampolgárságot szerzett csatára, Keegan Dansereau is. Rajta kívül még hat dunaújvárosi kötődésű játékos, Rajna, Varga, Benk, Erdély, Magosi és Vas János szerepel a divízió I/A-s vb-n.

A sajtótájékoztatón rövid ismertetőt tartott Imre Lajos csapatvezető (balra), Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Kelenvölgyi Ágnes, a MOL csoport szponzorációs vezetője, Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Máté Pál, a Sport TV programigazgatója, valamint Hári János, a válogatott játékosa Fotó: Balogh Tamás

A csapat szerdára szabadnapot kapott, ma délelőtt találkoznak újra, ekkor repülnek a helyszínre, ahol az estét már edzéssel töltik. A nagy sorozaton az itthon maradottak a Sport 1 adását nézve is szurkolhatnak, ugyanis mind az öt mérkőzésünket közvetítik majd.

Kovács Zoltán elsőként elégedetten tekintett vissza az elmúlt szezon hazai jégkorongos eseményeire: a MOL Ligás és a Magyar Kupa csatákra. Bizakodva gondol a következő szezonra is, mivel keletről és nyugatról egyaránt sok új jelentkező szeretne a jövőben velük tartani. Fontos próbatételeknek találta a válogatottnak az utóbbi időben lejátszott mérkőzéseit, különös tekintettel a remek ellenfélválasztásokra. Bizakodva nyilatkozott az U18 és U20-as vb-k hazai megrendezésének lehetőségeiről is.

Kelenvölgyi Ágnes a sportág elhivatott szurkolójaként számolt be a válogatott mérkőzéseken szerzett felejthetetlen élményeiről. Beszélt a támogatásukkal a mostani szereplés alatt is működő szurkolói faluról, ahová ismét szívesen invitálta az elutazni nem tudó jégkoronghíveket.

Máté Pál a Sport TV csatorna kínálta lehetőségekről tájékoztatott, e szerint április végétől május végéig negyven mérkőzést fognak élőben közvetíteni. Ezeket alapos, háromnegyed órás felvezetéssel indítják, hogy minden néző alaposan felkészülhessen az izgalmakra. Érdemes lesz a műsorajánlatot alaposan áttanulmányozni!

Rich Chernomaz szövetségi kapitány egyebek között elmondta, hogy ezúttal is mindig a soron következő feladatra készülnek, és majd csak azt követően foglalkoznak a további mérkőzésekkel. Tájékoztatása szerint a felkészülési sorozatban nem az volt a legfontosabb, hogy az adott összecsapáson ki mennyire volt eredményes, hanem, hogy milyen sikeresen volt képes az adott szituációra gyorsan és hatásosan reagálni. Ebben a szériában például a svédek ellen nagyon kevés idő állt a rendelkezésre. A válogatás elvei elsősorban az előbbiek voltak, illetve a magyar csapat iránti feltétlen elkötelezettség. A kapitány legerősebb ellenfelünknek Kazahsztánt tartja.

Hári János a játékosok képviseletében elmondta, a csapat mindenféle értelemben készen áll az indulásra. Jó hangulatban telt az eddigi munka, és reméli, hogy a folytatásban is ez lesz a jellemző rájuk. A csapattól a feltétlen odaadást és a kemény küzdőszellemet várja el, amiben teljesen biztos. A szurkolók kiemelkedő, a csapat melletti teljesítményében ezúttal is teljesen biztos, és számít is rá, mint fontos támaszukra.

A csapat utazó kerete: kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Rajna Miklós (Fehérvár AV19). Hátvédek: Garát Zsombor (Austin Bruins, USA). Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, USA), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (Debreceni HK), Wehrs Kevin (Villach). Csatár: Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (Újpesti TE), Csányi Karol (Újpesti TE), Dansereau Keegan (DAB), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköpings HC, svéd), Hári János (Leksands IF, svéd), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (FAV19), Terbócs István (MAC Budapest), Vas János (FAV19).

Szombaton kezdünk Ukrajna ellen

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint).

Április 22., szombat 12.30 óra: Ukrajna - Magyarország. Április 24., hétfő 19.30: Magyarország - Ausztria. Április 25., kedd 16 óra: Magyarország - Dél-Korea. Április 27., csütörtök 16 óra: Lengyelország - Magyarország. Április 28., péntek 12.30 óra: Magyarország - Kazahsztán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!