Sport

2017.04.14. 15:07

Érmeket hoztak haza a Dunai Ökölvívó Sportegyesület fiataljai

Dunaújváros - Egy erdélyi, nemzetközi boksztorna után szerdától már a debreceni diákolimpián, az ország legnagyobb versenyén bizonyíthattak a Dunai Ökölvívó Sportegyesület fiataljai.

Gallai Péter

Zajlik az élet a DÖSE háza táján, a klub öklözői közül öten a múlt héten a közép-dunántúli régiós válogatottal léptek ringbe Nagyszalontán, a Nicolae Talpos emléktornán. A dunaújvárosi fiúkat ezúttal Kocsis Tamás edző kísérte el Erdélybe. A rangos tornán ifi korosztályban Kovács Adrián (60 kg) és Andriska Attila (64) egyaránt aranyérmes lett, a felnőtt elit korcsoportban Dodó Norbert (52) harmadik, Oláh Barnabás (69 kg) második, Popovics Bence (75 kg) szintén második helyet szerzett.

Nagyszalontán az aranyérmes Kovács Adrián keze a magasban, miután legyőzte Balogh Róbertet Fotó: DÖSE

Szerdától pedig a DÖSE színeiben az első országos megmérettetésen, a legnagyobb bokszversenyen, a diákolimpián szerepelnek Debrecenben a fiatalok. Összesen 60 súlycsoportban estek egymásnak a serdülők és a juniorok, több százan a szombatig tartó seregszemlén. A viadal megnyitóján Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség nemrég megválasztott elnöke örömmel mondta el, hogy ennyi bunyós palántát egy helyen ritkán látni, ami nagy öröm számára, emellett beszélt az utánpótlás fontosságáról, akárcsak Barcsa Lajos, a házigazda Debrecen alpolgármestere.

A DÖSE csapatát Sulák András szakmai vezető irányítja az év egyik legfontosabb versenyén. Serdülőben Kádár Alexandra (52 kg), Horváth Máté (52 kg) és Sztojka Sándor (54 kg). Juniorban Simon Richárd (60 kg), Csavajda György (63 kg) és Sztojka Gyula (75 kg) indult.

A piros mezes Popovics Bence ezüstéremmel térhetett haza

- Tanítványaink jól felkészültek, de az idei év még mindig „találgatós", ki mire lesz képes, azonban Sztojka Sándortól érmet várok, aki tavaly magyar bajnok volt - mondta a verseny előtt Sulák András, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a nyugodt felkészülés és háttér megteremtéséért köszönet a DÖSE új elnökének, Mádai Balázsnak, valamint Hosszú Jánosnak és Bánkuti Zsoltnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!