Sport

2017.04.07. 20:30

A cseh David Musial a DAB új vezetőedzője

A cseh David Musial kapta a lehetőséget, hogy a jégkorong MOL Liga legjobb négy csapata közé vezesse az Acélbikákat.

Gallai Péter

- Bár a hazai jégkorong klubszezonja csak a közelmúltban zárult le, a Dunaújvárosi Acélbikáknál már a következő évad feladataira koncentrálunk. Fontos volt, hogy a csapatunk céljainak megfelelő edzőt találjuk. Több külföldi trénerrel is felvettük a kapcsolatot, ám végül a komoly profi játékosmúlttal is rendelkező cseh-német kettős állampolgár, David Musialra esett a választásunk. Új trénerünk jégkorongról vallott szemlélete egyezik a klubé-val. Egy olyan csapatot szeretnénk a jégen látni a következő szezonban, amely minden mérkőzésen komoly elméleti tudással, megfelelő fizikai kondícióval, hitettel és akarattal csatázik majd. A motivációval és a mentális felkészüléssel vélhetően nem lesz gond, hiszen Musial Németországban pszichológiai tanulmányokat végzett, a már említett taktikai és elméleti alapokról pedig csak annyit, hogy edzőnk hamarosan megszerzi a cseh A-licences tréneri bizonyítványát, amelyet Európa szerte komoly szakmai elismerés övez - mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón idősebb Azari Zsolt, a DAB elnöke. David Musial kifejtette, karakteres csapatot kíván építeni Dunaújvárosban, és már nagyon várja a közös munkát játékosokkal.

Pénteken aláírta szerződését, így már a 41 éves David Musial irányítja a DAB szakmai munkáját. A cseh szakember játékosként 2003-ban a Krefelddel a német profi liga bajnoka volt. Edzői pályáját 2010-ben kezdte utánpótláscsapatoknál, előző szezonban a cseh harmadosztályban dolgozott
Fotó: Zsedrovits Enikő

A gárda szeretné túlszárnyalni idei teljesítményét, és a következő idényben bekerülni a MOL Liga legjobb négy csapata közé.

David Musial tréner hivatalos bemutatása mellett az Acélbikák beszámoltak a keretépítés jelenlegi szakaszáról is. A csapat közel olyan anyagi kondíciókkal vághat neki az idénynek, mint tavaly. A gárda dunaújvárosi magjával már további két évre megállapodott a szakvezetés. Ugyancsak Dunaújvárosban folytatja jégkorong-pályafutását az észt válogatott hálóőr, az előző szezonban is több lehetőséget kapó Villem-Henrik Koitmaa.

A DAB elnöke, Azari Zsolt a pénteki sajtótájékoztatón
Fotó: Zs. E.

Azari Zsolt kifejtette: cél, hogy a csapat megtartsa értékeit, ám ennek anyagi feltételei is vannak. Jelenleg is számos játékossal egyeztetnek. Szeretnék továbbá, ha olyan légiósok érkeznének, akik igazi húzóemberek lesznek a Bikáknál.

Vasárnap estig tart a licit

A DAB jégkorongozói is csatlakoztak ahhoz a jótékonysági esthez, amelynek célja, hogy segítsék a daruszentmiklósi Barabás Virágot és családját. A 16 éves daruszentmiklósi Virág két éve szén-monoxid- mérgezést kapott, elájult és elesett, beverte a tarkóját – agyának beszéd- és mozgásközpontja is károsodott, nem képes önállóan ellátni magát. Rehabilitációjára több gyűjtés is kezdődött, ezek egyike az április 13-i, előszállási művelődési házban rendezendő jótékonysági est. Ehhez az akcióhoz csatlakoztak az Acélbikák is, három játékosuk eredeti, dedikált mezét bocsátják áruba. Így Azari Zsolt, Becze Tihamér és Keegan Dansereau mezére lehet licitálni a csapat Facebook-oldalán található bejegyzést kommentálva. Az árverés április 9-én 20 órakor zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!