Sport

2017.03.20. 18:55

Sikeres pályázat esetén két multifunkciós pálya épülhet Dunaújvárosban

Dunaújváros (szsz) - Önkormányzati vállalással újabb két ovifocipálya épülhet majd két helyi tagóvodában is. Tervek, remények.

Szabó Szabolcs

Dunaújvárosban jelenleg öt ovi-foci pálya működik, és a visszajelzések alapján az óvodások örömmel, szeretettel használják a pályákat, amelyek a játék mellett fejlesztik a gyermekek csapatszellemét, és erősítik a sport iránti elkötelezettségüket.

A Nemzeti Ovi-Sport Program keretében, sikeres pályázat esetén újabb két pálya épülhet majd a jövőben. A Dunaújvárosi Óvoda kötelékében jelenleg két olyan tagóvoda (Eszterlánc tagóvoda, Margaréta tagóvoda) működik , ahol a legkevesebb átalakítással lehetne majd telepíteni ezen új, több sportágat is kiszolgáló multifunkciós pályákat. A múlt hét csütörtöki közgyűlésen a képviselők úgy határoztak, támogatják az említett pályázaton történő indulást, az önkormányzat pedig kötelezettséget vállalt, hogy a sikeres elbírálás esetében vállalja az építéshez szükséges önrész anyagi forrásainak biztosítását - ez tagóvodánkánt 3,8 millió forint, azaz összesen 7,6 millió forint kötelezettségvállalást jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!