Sport

2017.02.24. 22:55

Búcsú negyven év után

Székesfehérvár - Ocskay Gábor csütörtök este bejelentette, 40 év után visszavonul és átadja a stafétabotot.

Szupkai Gábor

- Mit hoz a jövő, milyen lesz a jövő fehérvári hokija?

- Nagyon bízom az utódaimban, az új vezetésben és remélem, hogy egy hasonlóan sikeres 15 év áll előttük az új klubbal. A zászlóshajó címet, amit viseltünk éveken keresztül, és ami az elmúlt három évben komoly lövéseket kapott, vissza kell építeni. Ez lesz a következő vezetői generáció első számú feladata. Mindenki szájízének meg kell próbálni megfelelni, de ami a legfontosabb, az a publikum, aki meccsről meccsre megőrül a csapatért, sőt, rendszeresen több százan kísérik el őket a kedvenc helyszínekre. Az elkövetkező évek célja az, hogy kialakuljon egy olyan csapat, amely majd meg tudja tölteni a hamarosan felépülő Alba Arénát.

Most még nehéz elképzelni Ocskay Gábor nélkül a jégkorongot
Fotó: Koppán Viktor

- Sokszor mondta már, hogy hátrébb lép, mégis most hozta meg ezt a döntést. Miért?

- Most töltöttem be a hatvanötöt, úgy érzem, hogy most már jönni kell a fiataloknak. Az itt töltött negyven év alatt mindig előre menekültem. Mindig voltak persze kockázatos dolgok, de az üzletember barátaimtól tanult módszerekkel ez sokáig működött is. Az utolsó három-öt év már nagyon nehéz volt anyagilag. 2013 óta komoly ígéretünk volt arra, hogy egy nagy szponzor belép, négy éve ezt várjuk. Ennek ellenére szép sikereket értünk el, olyanokat is, amire nem is biztos, hogy gondoltam, amikor idekerültem Székesfehérvárra.

Bajnoki címeket nyertünk, Kontinental Kupa döntőt rendeztünk, megéltünk két A-csoportba való feljutást. Bár az utolsó szezonban kiütéses vereséget szenvedtünk, de egy igazi boxoló ilyenkor kihagy három hónapot, és kiüti a következő ellenfelét, aki szembekerül vele. Budapesten hét évig, Székesfehérváron negyven évig voltam volános.

Nagyon szép negyven év volt ez itt, és remélem, hogy még legalább tíz évet eltölthetek itt nyugdíjasként. Tiszta erőből fogom segíteni az új menedzsmentet abban, amire megkérnek - mondta a leköszönő Ocskay Gábor .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!