Sport

2017.01.26. 17:50

Újpesttől Katalóniáig - Rangadót rangadó követ női pólósaink számára

Dunaújváros - Szombaton a bajnoki címvédő otthonában száll medencébe női vízilabdacsapatunk, jövő héten szerdán pedig már a BVSC ellen meccselnek hölgyeink a Fabó Éva Sportuszodában. A távolban pedig már melegít az Euroliga-címvédő Sabadell.

Szabó Szabolcs

Ami a nemzetközi porondon az Újpest (UVSE Vízilabda Sportegyesület - a szerk.) számára elvárás, az nekünk a bravúr. Talán ez is jellemzi a két csapat közti, elvárásbeli különbséget. Mindettől függetlenül azon dolgozunk, hogy minden esetben szoros meccset játszunk a jelenlegi női vízilabdázás egyik legjobb csapatával. Az Újpest mind egyénileg, mind csapatként magas minőséget képvisel, klasszisok sorát vonultatja fel, ám tisztában vagyunk a saját erősségeinkkel is. Ha sikerül fegyelmezetten játszanunk és ehhez kiváló egyéni teljesítmények párosulnak, akkor igenis van keresnivalónk az UVSE ellen is - mondta el lapunknak Mihók Attila, a DFVE vezetőedzője.

Határozott elképzelések. Mihók Attila szerint fegyelmezett játékkal meglephetjük a kontinens sztárgárdáit is
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az újvárosiaknak bőven van miből önbizalmat meríteniük, hiszen legutóbb, hazai medencében 7-4-re győzték le a lilákat.

- Az alapszakasz szempontjából is kulcsfontosságú ez a meccs, hiszen ha sikerül ponttal vagy pontokkal távoznunk a Margitszigetről, akkor továbbra is nyílt az alapszakasz első helyéért folyó versengés. E ponton lehet döntő, a jövő hét szerdai, a BVSC elleni összecsapás, hiszen ott is győznünk kell, hogy megvalósítsuk céljainkat - tette hozzá a tréner. A képlet tehát adott: ha csapatunk behúzza a következő két rangadót, akkor a tabella élére állhatnak lányaink, ez pedig a közelgő rájátszást nézve is előnyös lenne. A hazai feladványok mellett már Katalónia felé is tekinthetnek a szurkolók. Ugyanis az Euroliga négyes döntőjébe a CN Sabadell gárdáján keresztül vezet az út.

- Szép kihívás, a világ talán legjobb csapata, egy nívón a már említett újpestiekkel. A szakmai stáb érdemben csak a két hazai rangadó után foglalkozik majd az előttünk álló nemzetközi párharccal, ám tény, a reménybeli itthoni sikerek jó alapot adnának a katalán sztárgárda elleni csatához - fogalmazott Mihók, akitől az esetleges hazai rendezésű négyes döntőről is kérdeztünk.

- A kiírás szerint pályázhatunk a LEN Kupa és az Euroliga fináléjára is. A naptár szerint a LEN döntőre már foglalt a Fabó Éva Sportuszoda, így kénytelenek leszünk bejutni Európa négy legjobb csapata közé, hogy nemzetközi kupadöntőt játszhassunk Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!