Sport

2017.01.30. 18:30

Száz százalékot kell teljesíteni szerdán!

Dunaújváros - A tanulságos és balszerencsés debreceni mérkőzés után szerdán itthon játszik a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A dunaújvárosiak éppen a Debrecennel cseréltek helyet, és léptek eggyel hátrább, az ötödik helyre.

Jankó Árpád

A szerdai ellenfél az Érd együttese, a tévés mérkőzés pedig 18 órakor kezdődik. Könnyű lenne kijelenteni, hogy a Hajdúságban elvesztett két pontot most vissza kell szerezni. Csakhogy azzal együtt, hogy miért is ne lehetne egy bravúrt bemutatni, az abszolút esélyes mégis a külföldi sztárokat alkalmazó Érd. Legújabb hír, hogy a tavalyi szerzeményük, a spanyol válogatott jobbátlövője Mireya González Alvarez is meghosszabbította szerződését. De sorolhatom a többi kiváló légióst, Krpezt, Signatét... összesen tíz külföldi játszik az érdi keretben.

A legutóbbi, vasárnapi sikerük, amire fel kell figyelni: itthon az EHF Kupa-mérkőzésen 34-22-re győzték le a norvég Byasen gárdáját!

Ennyit a szerdai ellenfelünkről, amelyet bizony meg kellene állítani. Kovács Anna, a Kohász válogatott átlövője, az érdi csapat jó ismerője sokat mondóan, nem lemondóan jegyezte meg:

- Nekik is vannak jó meg rossz napjaik, és minden mérkőzés más. Az fog dönteni, hogy melyik csapat felkészülése sikerül jobban, melyik csapat lesz frissebb, és melyik együttes képes jobban koncentrálni. Képesek vagyunk mi is eksztázisban, magas hőfokon kézilabdázni lelkes hazai közönség előtt. Szeretnénk meglepni őket.

Kovács Anna bizonyára kellemetlenkedik majd az érdieknek   Fotó: Ady Géza

S ha már a dunaújvárosiak kiválósága a meglepetést emlegette, annak, vagyis a taktika kigondolója Zdravko Zovko vezetőedző lesz.

- Rutinos, nagyon jó csapat ellen játszunk. Fontos, hogy ne kapkodjunk, türelmesen kézilabdázzunk, várjuk a megfelelő alkalmat. Döntő játékelem lesz a visszafutás is, a kemény védekezés. Alapból természetes: minden pályára lépő játékosomtól elvárható a pozitív gondolkodás, a bátorság, a határtalan akarat.

Egyszóval: csúszni-mászni kell. Ha gyengébb is a Kohász kerete, mint az érdi, mindenkinek (nem három játékosnak) száz százalékot kell teljesíteni. Nem jó játék, hanem extra kell! A dunaújvárosi csapat becsületesen edz, készül a nagy derbire, s mivel az akadémia vezetése és a szurkolói B-közép békét kötött, bízzunk abban, hogy nagyszerű lesz a hangulat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!