Sport

2017.01.02. 16:45

Mennyiség és minőség

Dunaújváros - Mozgalmas és sikeres őszi évadot hagyott maga mögött a DASE asztalitenisz-egyesülete. Kevés olyan klub működik a különböző sportágakban, amelyben annyi versenyzőnek adnak játékra lehetőséget, mint amennyire a DASE vállalkozik.

Gallai Péter

Mindezt pedig a felnőttek mellett az utánpótlást jelentő fiataloknál is megteszik. De nemcsak mennyiség, hanem minőség is jellemzi a dunaújvárosi egyesületet.

Ha a csapatokkal kezdünk, először feltétlenül szólni kell az első csapatról, amely az NB II Dél-nyugati csoportjában a harmadik helyről várja a tavaszi fordulót. Ezt úgy érte el, hogy a tavaszi szezon végén Bihercz Tamás az NB I-es bajnokságba távozott Dunaújvárosból, és őt sikerült eddig pótolni. Közel azonos teljesítményt nyújtottak a csapattagok. Nemes Szilárd mellé a fiatalok, Mizsei Máté és Mizsei Tamás is felzárkózott, valamint dr, Hanák Tamás elnök lelkesedése és játéka is minden elismerést megérdemel. A csapatból bárki képes bravúros teljesítményre. Komoly feladatot jelent majd tavasszal az, hogy valamennyi riválishoz utazik majd a csapat. Mérkőzések és nyerések: Nemes Szilárd (36-23), Mizsei Máté (36-22), Mizsei Tamás (36-22),dr. Hanák Tamás (36-19).

A DASE két sikeres csapata. Az NB II-ben (balról) és az NB III-ban szereplő gárda egyaránt a harmadik helyről várja a folytatást
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az NB III Közép-dunántúli bajnokságban szereplő csapat, a Fakó őszi bronzérme is teljesen megérdemelt, és nagyon szép eredménynek számít. Hozzá kell tenni: ez nem várt siker volt. A két meghatározó játékos Furka Attila (40-32) és Fógel Szilárd (43-26) mellett Farkas László (28-15), Kada István (28-13), Novák Zoltán (28-14) minden dicséretet megérdemel, akik mellett a megyei bajnokságból esetenként még feljövő, kisegítő csapattárs Nagy Ferenc (8-4) is mindent megtett a sikerért.

Ez a társaság is komoly bizakodással várhatja az eredményes folytatást, de rájuk is nagyon nehéz sorozat vár a tavaszi fordulókban. Nehéz a tavaszi program. A Dunaújvárosi Asztalitenisz Egyesület megyei csapatainál a harmadik gárda magabiztosan vezeti a mezőnyt, és ez a jelenlegi helyzet optimizmusra adhat okot. A DASE IV is reménykedik a folytatást illetően, bár jelenleg a tabella végén található ez az együttes.

Feltétlenül kiemelendő a veterán Bodó László (30-26) remeklése az őszi fordulóban: kilencven százalékos teljesítményt ért el, de hasonlóképpen minden elismerést megérdemel a férfiak között szereplő Mizseiné Mészáros Judit (22-15) eredményessége, és több mint egy évig veretlen Nagy Ferenc (32-29) kiváló játéka. Gugi Béla (32-19) hatvan százalékos teljesítménye is fontos volt. Horváth Dóra (4-1), Szalai Boglárka (4-2).

A DASE IV csapatból Rostási Attila (35-11) eredménye emelhető ki, a többiek az eddig sérült Pulay Ferenc beállásával reményekkel várják a tavaszt. Blanárik János (27-4), Szalai Viola (28-2), Fülöp Mihály (30-2), Werner Szilvia (20-1) is szerepeltek a bajnoki sorozatban.

A klub utánpótlásában sokan csak egy-két éve kezdtek el pingpongozni, de lassan méár érkeznek az eredmények is. A régiek között Horváth Dórát és Szalai Violát kell megemlíteni több megyei elsőségükkel, de jönnek már a az újponc és a serdülő korosztály reménységei. Néhányan közülük: Barna Bettina, Juhász Dóra Tia, Schneider Tamara, Jámbor Zsófia, Tihanyi Máté, Fülöp Dániel, Fülöp Kristóf, Bozai Martin, Kővári Adrián, Szabó Bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!