Sport

2016.11.06. 20:47

Tudat alatt Kisvárdán már a Győr elleni játék járt a fejükben?

Dunaújváros - A dunaújvárosi női kézilabdacsapat semmit sem bízott a véletlenre szombaton. A Kohász a 13. percben már 13-3-ra vezetett Kisvárdán, az újonc otthonában.

Jankó Árpád

Úgy látszik, Zdravko Zovko csapata szemléletet váltott a tavalyihoz képest. Az elmúlt bajnokságban többször is, például a Debrecen ellen rossz kezdést követően kellett futni az eredmény után, mostanában viszont igencsak megnyomják a mérkőzések elejét, hogy utána már önbizalmat adjon nekik a részeredmény, amelyet „csak" tartani kell. Mit mondjak, nem rossz eljárás. Ehhez viszont szükségeltetik egy nagyon kemény, agresszív védekezés, azt követve gyors lerohanások, indítások. Ahogy a könyvben olvasható. A kisvárdai csapat lelkesedett, de nem volt képes megállítani a Kohászt. Két gólerős játékosát, Kucherovát és Rochát tökéletesen semlegesítette a vendégcsapat. Ha úgy tetszik: volt miből kiengedni.

A második félidő is hasonlóan kezdődött. A Kohász ekkor is rátett egy lapáttal. Már 26-13-ra is vezetett. Ebből a végén egy kilencgólos szép dunaújvárosi győzelem született. Kovács Péter érthetően lehangoltan nyilatkozott a mérkőzés után, hiszen a kisvárdai csapat legyőzte a Fehérvárt hazai pályán, és a Kispest ellen is nyert, azaz már mutogatta eddig is az oroszlánkörmeit. - Gratulálok a Kohásznak. Mindkét félidőt pocsékul kezdtük. Nem tudom, mi volt ennek az oka. Nagy volt a különbség a két csapat között gyorsaságban, dinamikában, védekezésben is sokat hibáztunk. Úgy látszik, nekünk még igencsak tanulni kell az NB I-et - nyilatkozta.

Zdravko Zovko: - Az első tíz percben elhúztunk, azután hátradőltünk, és ezt kihasználta a Kisvárda. A második játékrészt megint remekül kezdtük. Sok gólt szereztünk. Ebből a győzelemből mindenki kivette a részét, mindenki játszott.

S ha már a főcímben célozgattam a keddi találkozóra - mert ha valaki nem tudná, kedden 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban játsszák le a D. Kohász - Győri Audi ETO bajnoki mérkőzést - a kisvárdai nagyszerű játék valóban emelte a hangulatát a Kohász kézilabdázóinak, kedvet és valóban önbizalmat is adhatott ahhoz, hogy egy kiváló, izgalmas hatvan percet lássunk kedden.

Kisvárda - D. Kohász 28-37 (13-20)

Kisvárda, 900 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Kisvárda: Dzsukeva - Vukojevic1, Dmitrovics 6, Kucherova 2, Szabó V.2, Umanec 1, Rocha 2. Csere: Puscas (kapus), Tarjányi, Bízik 4, Lévai, Gedroit 9 (3), Smid, Gidai, Héjjas 1. Edző: Kovács Péter.

D. Kohász: Oguntoye - Dávid-Azari, Kovács 9 (2), Cifra 3, Micijevic 3 Szalai 7, Rácz-Vincze 7. Csere: Csapó (kapus), Termány 1, Takács D. 1, Klujber 3, Hornyák, Molnár 2, Karnik 1. Edző: Zdravko Zovko.

Kiállítás: 8, illetve 6 perc.Hétméteres: 3/3, ill. 2/2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!