Sport

2016.11.17. 21:10

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya két versenyt rendezett egyszerre

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal és a Magyar Birkózó Szövetséggel közösen rendezte meg a hétvégén az Arany iskola tornatermében a Majosházi István Emlékverseny - DAK Kupa kadet szabadfogású országos bajnokságot, valamint gyermek korcsoport részére a gálát.

Dunaújvárosi Hírlap

A kadet korcsoportban (15-16 évesek) a 2016. évi magyar bajnoki cím megszerzése volt a tét, amelyekért huszonhét egyesület 115 indulója versengett.

A birkózó gálán szerepelt gyerekek edzőikkel

 

A dunaújvárosi versenyzők közül 50 kg-ban Sipos Attila egy vereséggel kiesett, 54 kg-ban Ignácz Viktor az első mérkőzésén dévaványai ellenfelét legyőzte. Ezt követően a döntőbe jutásért a dorogi birkózótól vereséget szenvedett, így a bronzéremért küzdhetett. A dobogóért folyó mérkőzés első fele szorosan alakult, sajnos ezután a püspökladányi birkózó jóval több pontot gyűjtve nyerte meg a mérkőzést, Viktor végül az ötödik helyen végzett. 69 kg-ban Veres-Kovács Ádám az első mérkőzésén a Vasas, a másodikon pedig kertvárosi ellenfelét múlta felül. A négy közé jutásért azonban kikapott. Az első vigaszágas meccsén az Érdi Spartcus versenyzője jobbnak bizonyult, végül Ádám nem jutott a legjobb hat közé.

85 kg-ban Farkas Zoltán a nyitányon kikapott, ezt követően legyőzője sem jutott tovább, így kiesett. 100 kg-ban Szabó Péter két vesztes mérkőzéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

Kis emberek nagy küzdelmeinek egyike látható, a fiataloktól kiváló mérkőzéseket láthatott a közönség

A csapatversenyt nagy fölénnyel a Dorogi NC nyerte, a második helyezett a Ceglédi VSE és a harmadik helyezett ESMTK előtt.A kadet versennyel egyszerre küzdhetett a legfiatalabb korosztályban a helyezésekért nyolc egyesület hatvannyolc kisbirkózója is. A fiataloktól kiváló mérkőzéseket láthattunk, a gyerekek nagyon jól küzdöttek. Több érmet, köztük első helyeket szereztek a Dunaferr és a Gurics György BDSE indulói.

2009-2010-es korosztály

25 kg: 1. Csőregi Zalán, Dunaferr SE, 2. Szabó Armand, Dunaferr SE. 29 kg: 1. Csőregi Balázs, Dunaferr SE,

24 kg: 3. Péter Domán, Dunaferr SE.

2007-2008-as korosztály

27 kg: 1. Hoffmann Márk, Dunaferr SE, 2. Kiss Máté, Dunaferr SE, 3. Sztojka Norbert, Dunaferr SE, 3. Gável Erik, Dunaferr SE. 26 kg: 1. Miklós Márton, Gurics György BDSE, 3. Badi István, Dunaferr SE, 3. Pókai Teodor, Dunaferr SE. +45 kg: 1. Éva Bence, Gurics György BDSE.

25 kg: 2. Ruzicska Milán, Dunaferr SE, 3. Paddi Boldizsár, Dunaferr SE, 3. Garbacz Bence, Dunaferr SE.

28 kg: 2. Lukács Zsombor, Dunaferr SE.

29 kg: 3. Nagy Dávid, Dunaferr SE.

32 kg: 3. László Lóránt, Gurics György BDSE.

42 kg: 3. Tóth Nimród, Gurics György BDSE.

2005-2006-os korosztály

27 kg: 2. Miklós Mátyás, Dunaferr SE.

30 kg: 3. Boda Ferenc, Gurics György BDSE, 3. Sipos Adrián, Gurics György BDSE.

42 kg: 3. Horváth Tamás, Gurics György BDSE.

A csapatverseny végeredménye: 1. Dunaferr SE, 2. Kecskeméti BC, 3. Tatabányai SC, 4. Soltavdkerti TE, 5. Honvéd Szondi SE, 6. Centrum SE, 7. Kalocsai SE, 8. Gurics György BDSE.

Különdíjban részesült: Csőregi Zalán, Csőregi Balázs, Miklós Márton, Hoffmann Márk.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!