Sport

2016.11.04. 20:30

A dunaújvárosi vízilabdázók Szentesen selejteznek

Dunaújváros - Szombaton elkezdődnek a női vízilabda Magyar Kupa selejtezői, a DUE-Maarsk együttese a szentesi csoportban játszik. A cél egyenes ágon az elődöntőbe jutni, amihez az első helyen kell végezni.

Gallai Péter

A kupaselejtezőket három helyszínen hármas csoportokban bonyolítják le, Mihók Attila együttese a szentesi trióban a házigazdák (kezdés 15 óra) mellett az Egerrel (kezdés 11 óra) játszik szombaton. A kiírás szerint a csoportelsők egyenes ágon az elődöntőbe jutnak, a második helyezettek pedig újabb körmérkőzést játszanak, ahonnan szintén a győztes elődöntős lesz. A dunaújvárosiak természetesen nem akarnak plusz fordulót játszani, hanem már ma szeretnék bebiztosítani helyüket a négy között, amire minden esélyük megvan. Hiszen két riválisuk közül mindkettővel találkoztak már a bajnokság alapszakaszában, a Szentest 14-9-re, míg a Szegedet 14-8-ra, majd utóbbiakat szerdán a második etap nyitányán 13-10-re múlták felül a dunaújvárosi lányok.

- Nagyon örülök, hogy sikerült szerdán ilyen magabiztosan játszanunk. Akadtak nehézségek a meccsen, de összességében jó döntéseket hoztunk és sikerült felőrülnünk a Szegedet, csak úgy, mint az előző bajnoki meccsen, szombaton. Nem volt túl látványos mérkőzés, de amit szerettünk volna azt meg tudtuk valósítani. Ma végre elkezdődik a Magyar Kupa is, remélem, magabiztos győzelmekkel nyitjuk a sorozatot. Nagyon szeretnénk bekerülni a Magyar Kupa fináléjába, már a csoportmeccsek alatt azt akarjuk megmutatni, hogy igenis nekünk ott a helyünk. Ám ahhoz nagyon sokat kell tennünk a vízben egymásért - fogalmazott Gurisatti Gréta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!