Sport

2016.11.26. 14:07

Kovács Zsófia felemás korláton győzött a Mesterfokú Bajnokságon

A dunaújvárosi Kovács Zsófia kiválóan teljesített a győri a tornászok Mesterfokú Bajnokságon.

A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a nőknél felemáskorláton Kovács Zsófia, ugráson Böczögő Dorina, a férfiaknál lólengésben Berki Krisztián, talajon Boncsér Krisztián, gyűrűn holtversenyben Babos Ádám és Schweigert Dávid nyakába került az aranyérem a tornászok Mesterfokú Bajnokságán, a szerenkénti finálék első napján a győri Audi Arénában.

A nőknél Kovács Zsófia lett a felemáskorlát mestere 14.450 ponttal, a második helyet az összetett győztes Böczögő Dorinának sikerült megszerezni 13.350 ponttal, a harmadikként Makra Noémi zárt 12.950 ponttal. Ugráson Böczögő Dorina lett a mester 13.700 ponttal, Péter Sára 13.650 ponttal ezüstérmes, Fehér Nóra pedig 13.500 ponttal bronzérmes.

Vasárnap,  a szerenkénti finálék második és egyben utolsó napján 11 órától a nők gerendán és talajon szerepelnek, míg a férfiak ugráson, korláton és nyújtón lépnek majd a szerekhez.

Kovács Zsófia: - A korlátgyakorlatom összességében jobb volt mint az összetett versenynapon, igaz, lett volna egy plusz kötésem, amit nem csináltam, de nagyon örülök az aranyéremnek. Ugráson most nem indultam, és a talajt is visszamondtuk, így vasárnap csak gerendán szerepelek, az fontosabb számomra. A sok verseny miatt most pihentetőbbre vettük, ezért egyéniben a döntőkben csak két szeren indulok. Szerencsére sikerült kicsit relaxálnom a selejtező után.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!