Sport

2016.11.02. 22:50

Korong nélkül gyorsabbak, mint mi koronggal

Dunaújváros - A világ legjobbjával bármelyik sportágban nagyszerű érzés játszani, akkor is, ha vezető, játékos, szurkoló egyaránt tudja - nincs esély.

Agárdy Csaba

Ilyen esélytelen mérkőzés volt kedden este a Tüskecsarnokban a 7NEMZETHOKI7 elnevezésű sorozat nyitánya, a Magyarország - Kanada találkozó, amit a kanadaiak annak rendje-módja szerint 5-1-re meg is nyertek.

Persze az ember mindig reménykedik, bízik a bravúrban, álltatja magát, hogy ők is emberek, nekik is csak két lábuk, két kezük van, miért ne születhetne meglepetés. Azért nem, mert a Trabantot nem lehet megversenyeztetni a Ferrarival. Ugyanígy nem lehet egy lapon emlegetni a magyar és a kanadai hokit sem. A kanadaiak erejéről elég csak annyit megemlíteni, hogy a májusi világbajnokságon 6-0-ra verték a svédeket a négy közé jutásért. Most sokan mondhatják, Kanada az Európában játszó hokisai közül válogatott, ami igaz, de az is igaz, hogy tizenkét jégkorongozójuk az orosz bázisú KHL-ben játszik, ami csak egy hajszálnyival gyengébb sorozat, mint az NHL. Biztosra veszem, hogy ez a kanadai válogatott a májusi vébén aranyesélyes lett volna. de ezen ne csodálkozzunk, hiszen akár öt olyan csapatot ki tudnak állítani a juharlevelesek, amely egyikétől sem lenne meglepetés egy világbajnoki cím.

Minthogy az sem volt meglepetés, amit kedden a Tüskecsarnokban láttunk tőlük. Most is öröm volt nézni milyen magabiztosan korcsolyáznak, milyen biztosan állnak a jégen, milyen nehéz őket kibillenteni az egyensúlyukból, a mieinknek ez a legritkább esetben sikerült. A gyorsaságuk nehezen követhető, nem véletlenül nyilatkozta Rich Chernomaz, a mieink kanadai szövetségi kapitánya, hogy a kanadaiak koronggal gyorsabbak, mint a mieink korong nélkül. (Ezt azért még nagyon sok országban elmondhatják a kapitányok - az elit világbajnokságban résztevők közül is.)

A korongkezelésük pedig már-már bűvészmutatvány számba megy. Persze kedden este is kiderült, ők is emberek, mivel az utolsó percben az egyik juharleveles alaposan leporolta a korongot, kisebb fajta lyukat ütve. A keddi mérkőzés kapcsán annak kell igazán örülnünk, hogy ott vagyunk a világ hokitérképén, hiszen a kanadaiak akárkikkel nem állnak le játszani, bohóckodásra pedig nem lehet őket rávenni. Az pedig már akár büszkeségre is okot adhat, hogy ezt a találkozót ők kérték.

Végül nézzük, hogyan látta a két kapitány a mérkőzést.

Rich Chernomaz: - Kiváló este lehetett ez a drukkereinknek, az első harmadunkkal én is elégedett vagyok. A második és harmadik játékrészben néhány játékosunk fáradni kezdett, mert nincsen hozzászokva ilyen szintű ellenálláshoz: elég nagy különbség, hogy az ellenfélnél olyan játékosok vannak, akik a koronggal gyorsabbak, mint a mieink nélküle

Dave King: - A magyarok nagyon erősen kezdtek, de ahogy haladtunk előre, talán a jobb kondíciónk révén, de sikerült felülkerekednünk. Az első harmadban tényleg kiválóan játszott az ellenfél, és nekünk erre volt szükségünk, hogy kihívás elé állítsanak minket, talán ébresztőnek is megtette a kezdés. Jó meccset játszottunk.

November 3-6. Euro Ice Hockey Challenge, Tüskecsarnok.

A-csoport: Magyarország, Dánia, Lengyelország

B-csoport: Ausztria, Olaszország, Dél-Korea

November 3. csütörtök: 15.30, Ausztria - Olaszország.

19.00 Magyarország - Lengyelország.

November 4. péntek: 15.30 Olaszország - Dél-Korea. 19.00: Lengyelország - Dánia.

November 5. szombat: 15.30 Dél-Korea - Ausztria, 20.00 Dánia - Magyarország.

November 6. vasárnap: 12.00 5. helyért, 15.30 3. helyért, 19.00 döntő.

(Magyarország mindenképpen 15.30-kor játszik.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!