Sport

2016.11.25. 20:05

Hat bajnoki címmel - A Makita-Hikari Dojo karatékái tapasztalatokat is gyűjtöttek

Dunaújváros - A hónap közepén Paks adott otthont az Ippon Shobu karate magyar bajnokságnak. Ezen negyvenhét egyesület, 270 versenyzője vett részt, közte a dunaújvárosi Makita-Hikaro Dojo sportolói.

Dunaújvárosi Hírlap

Négy küzdőtéren kezdődött meg a 455 mérkőzés, először a kisebbek, majd folyamatosan az életkorok szerint felfelé haladva zajlottak a küzdelmek. A Makita-Hikari Dojo tizenkilenc versenyzővel vett részt a bajnoki címekért folyó megmérettetésben. A karatékák számára pluszt jelentett, hogy a versenyre a szokásos szülői támogatáson felül sok sporttársuk biztatását is maguk mögött tudhatták.

- Az edzésen és az utóbbi versenyeken mutatott teljesítmények, eredmények alapján jó reményekkel tekintettünk a verseny elébe. A végeredményt tekintve - talán az elvárások voltak túlzóak - a csapat összessége picit elmaradt a várakozástól - kezdte értékelését Schneider László vezetőedző.

- Ennek több oka van. Egyrészt három-négy versenyzőnk nem tudásának megfelelően produkált, másrészt több számban kiválóan felkészült ellenfelekkel találkozhattunk, ami pozitív tanulságokkal szolgál a jövőt illetően - főleg taktikai és mentális területen van javítani való. Illetve talán egy-két jobb helyezésünk maradt benne a versenyben bírói megítélés miatt, de ez nem számottevő. Ezzel szemben reménykeltő pillanataink is voltak és nem csak a dobogós helyezést elérők esetében. Összességében hat bajnoki címet és sok szép helyezést tudtunk begyűjteni - tette hozzá.

A Makita-Hikari Dojo tizenkilenc versenyzővel vett részt a magyar bajnokságon, szülői és sporttársi támogatással erősítve Fotó: Amatőr

Egyébként az ob-n Juhász János, Németh Kitti és Schneider László versenybíróként kapott szerepet. Ez utóbbi tény egyben azt a nehézséget is jelentette, hogy a dunaújvárosiak edzői támogatás nélkül versenyeznek több éve, mivel az őket segíteni tudóknak bíróként kell szerepet vállalni. Ez a helyzet nem jó, de a megoldást mindeddig nem sikerült megtalálnia a klubnak.

Ide kapcsolódó hír, hogy hárman, Szlávik Bence, Kovács Máté és Kovács Bence tagja a válogatott keretnek a pénteken kezdődött athéni, kadet, junior, felnőtt ESKA karate Európa-bajnokságon. Schneider Lászlót az Eb-re szintén versenybíróként delegálták.

A Makita-Hikaro Dojo paksi eredményei.

I. korcsoport lány kata: 1. Takács Nikolett. Kumite: 1. Takács Nikolett. III. korcsoport lány kata: 3. Fatalin Enikő. Kumite: 3. Fatalin Enikő.

III. korcsoport fiú kata: 2. Szatmári Gergő. Kumite: 1. Szatmári Gergő.

IV. korcsoport fiú kumite: 2. Kállai Gábor.

V. korcsoport lány kata: 3. Szilaski Szonja, 4. Fatalin Viktória.

V. korcsoport fiú kata: 1. Miskovicz Máté.

VI. korcsoport lány kata: 1. Szatmári Eszter. Kumite: 3. Szatmári Eszter.

VIII. korcsoport lány kata: 4. Kovács Antónia.

Kadet fiú kata: 2. Szlávik Bence, 3. Kovács Máté. Kumite: 1. Kovács Máté, 3. Szlávik Bence.

Junior férfi kata: 4. Kovács Bence. Kumite: 2. Kovács Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!