Sport

2016.11.10. 21:02

Érden szombati odavágó - Az EHF küzdelmei megkezdődnek a dunaújvárosiak számára

Dunaújváros - Szombaton Érden 16 órakor a hazai együttes méri össze tudását a Dunaújvárosi Kohász női csapatával.

Agárdy Csaba

Mindez már az EHF Kupában történik. Lehetett volna szerencsésebb is a címvédő dunaújvárosi együttes, ha egy külföldi gárdát kapott volna, de most az igen erős, mostanában mindig rivális érdiek jutottak a Kohásznak. A visszavágó majd egy hét múlva lesz Dunaújvárosban. A két mérkőzés összesített eredménye alapján jut tovább az egyik gárda.

Egyszóval: nagyon komoly feladat előtt áll a Kohász. Ellenfele az Érd a bajnokságban a második helyen áll hat győzelemmel és egy döntetlennel, vagyis veretlenül.

Zdravko Zovko, a D. Kohász vezetőedzője arról szólt, hogy egy kupameccs mindig más, hiszen két mérkőzés dönt a sikerről.

Szalai Babett jó formában várja a szombati kupamérkőzést - remélhetően okoz gondot az Érdnek
Fotó: Zsedrovits Enikő

- De mind a két mérkőzésen kötelező hatvan percig bátran kézilabdázni. Én nem szeretem a liftezést. Egy-egy mérkőzésen végig legyen az ellenfél beszorítva, feszültség, nyomás alatt. Ezen a találkozón is a védekezésre kell koncentrálni. Legyen stabil, kemény. Jósolni nem lehet. Felkészültünk az Érdből. Nagyon jó csapat. Nagy kérdés, kinek lesz majd jó vagy rossz napja.

Annyi előnye van az érdi együttesnek máris, hogy tulajdonképpen két éve együtt játszik a gárda, míg a Dunaújvárosi Kohászban több változás is történt. A keretükben Janurik Kinga kapus képes szenzációs teljesítményre, de Klivinyi Kinga, Krpez, Alvarez, Signate, Vukcevic és a többiek is jó csapattá értek. (A jelenlegi NB I-es bajnokság góllövő listáját a dunaújvárosi Kovács Anna vezeti, de mögötte második az érdi Krpez. És ez is sokat mond.)

Oguntoye Viktória, a Kohász kapusa két évvel ezelőtt még Érden védett. Azon kívül, hogy öt év ott-tartózkodás mégiscsak motivációt jelent, vagy inkább tapasztalatokat, nincs sok jelentősége.

- Már nagyon várom azért a szombati találkozót, nagyon készülök rá. Presztízs csata lesz. Ha fegyelmezetten játszunk, és sikerül a jó védekezésüket feltörmi, akkor lehetünk sikeresek. Természetesen hozzá kell tenni, hogy a mi védekezésünknek is stabilnak kell lennie.

Tehát ismét döntő játékelem lesz: ki mennyire képes megvédeni kapuját, és melyik kapus lesz képes bravúrokra. Nem érdemes ugyanakkor arra várni, hogy majd a második hazai, dunaújvárosi találkozón behozza a Kohász az esetleges néhány gólos hátrányát. Ebben előre spekulálni nagyon veszélyes. Annak ellenére, hogy tény: a visszavágó hazai csarnokban némi előnyt jelent, mert ismert az odavágó eredménye.

György László edző is ezt a véleményt tartja helyesnek.

- Mind a két találkozó nagyon fontos, és majd szombaton, tehát a pillanatnyi formán múlik majd a továbbjutás. A taktikai, technikai dolgok is nagyon fontosak. Hogy melyik együttes, melyik játékos képes majd valami váratlan húzásra, mozdulatra. Nagyon jó formában kézilabdázik mostanában az érdi együttes, veretlenek. De alaposan kielemeztük a játékukat, különben is jól ismerjük egymást. Ha a mi játékosaink betartják az utasításokat és fegyelmezetten kézilabdáznak, akkor lehet esélyünk. Nem lehetetlen feladat.

Az EHF Kupában az első fordulót szeptemberben játszották le a csapatok, ebben a körben a magyarok közül az Alba Fehérvár KC volt érdekelt. A fehérváriak a lengyel Vístal Gdyniát búcsúztatták kettős győzelemmel (28-17, 27-17). A második fordulót is skerrel vette az Alba, ellenfele a román HCM Roman volt, itt 27-25-ös és 28-24-es magyar siker született.

Ebben a körben már az Érd HC is csatlakozott a mezőnyhöz. Az érdiek a francia Issy Paris Hand gárdáját búcsúztatták 30-26-os és 29-26-os győzelemmel.

A harmadik fordulóban lép színre a Dunaújvárosi Kohász címvédő alakulata. Ellenfele az Érd lesz, míg a székesfehérváriak a szlovák Juventa Michalovcével játszanak. Ebben a fordulóban a tét a legjobb tizenhat közé jutás.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!