Sport

2016.11.07. 20:30

A fák nem nőnek az égig - Ferling Bernadett: Próbáljuk megszorongatni őket!

Dunaújváros - A fák nem nőnek az égig. Ferling Bernadett tudta, hogy mire céloztam, amikor a magyar szolásmondással kezdtem az interjút. Igen, nagyon igaz: mindennek van határa.

Agárdy Csaba

- Mint minden közmondásnak, ennek is van igazságalapja. Valóban nem szabad nagyon beleélnünk magunkat abba, hogy ma a Győri Audi ETO csapatát legyőzzük. Bár az is igaz: ma is kötelező: győzelemre kell játszani, mert ez a cél minden játékban. Akármelyik csapat is az esélyes. A mai bajnoki találkozó egyetlen mérkőzéshez sem hasonlítható. A világ legjobbjaival kell megküzdenünk, bár egy fontos kerék ezúttal hiányzik az Audiból: Heidi Löke, a világ legjobb beállója.

Viszont olyan lesz a hangulat ma a csarnokban, a felhajtás, a körítés, ami páratlan egy bajnoki sorozat közepén. Biztos, hogy minden Kohász-gólnál robban majd a sportcsarnok. Annak idején én is mindig imádtam már a meccs előtti várakozást is, azt, hogy sikerült a cselem, gólt dobtam, megmutathattam országnak-világnak, mit tudok.

Ferling Bernadett sok Dunaújvárosi Kohász-Győri Audi ETO rangadón játszott, most edzőként  az utánpótlást neveli.
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Azaz mindenki kihozhatja magából a legjobbat az ilyen találkozókon...

- Mi pedig a világ legjobbjai között. Ráadásul egy izgalmas, kiváló meccs után benn marad a dunaújvárosi játékosok fejében és a lábukban a sikeres játékelem, a remek mozdulat. Ez pedig azért fontos, mert szombaton EHF Kupa-mérkőzést játszunk az Érddel.

- Ha lehetne választani, az érdi mérkőzést gondolná fontosabbnak?

- Azt hiszem, igen. Nem gondolom, hogy a mai találkozó az év meccse lesz, mert számunkra következnek sokat jelentő, sorsdöntő találkozók, amiket meg kell nyerni.

- Rendben. Mégis megkérdezem: mi dönthet ma este?

- Egyrészt az egyéni kvalitások. Ellenfelünk a BL-ben edződik, és sikert sikerre halmoz. A mi javunkra az dönthet, hogy ha nagyon egységes csapat képét mutatjuk. A lendület, a keménység nem elég. Fejjel, ésszel kell kézilabdáznunk, és jó döntéseket hoznunk. A hibázás pedig életveszélyt jelent. Zdravko Zovko nagy taktikus, ki fog találni mára is valamit.

- Detti, eszébe jutnak néha a régi Kohász-Győr rangadók?

-Természetesen. Régen a Kohász egyeduralkodóként sokszor győzött ellenük. De most már az ETO csapatából sztáregyüttest csináltak, amely a bajnoki aranyat természetesnek tartja, és a BL-re koncentrál.

Azt szeretném, hogy ma játsszunk velük egy jót! Mutassa meg mindenki, hogy mire képes, és próbáljuk megszorongatni őket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!