Sport

2016.10.25. 20:15

Az EHF Kupában az érdi csapat lesz az ellenfél

Dunaújváros - Egy magyar csapat biztosan ott lesz a női kézilabda EHF Kupa csoportküzdelmeiben, mivel a selejtező utolsó körében összekerült egymással a címvédő Dunaújváros és az Érd.

Jankó Árpád

Az Európai Kézilabda Szövetség kedden délelőtt Bécsben tartotta a sorsolást, amelyen a harmadik magyar csapat, az Alba Fehérvár a szlovák Iuventa Michalovce együttesét kapta ellenfélnek, és az első mérkőzésen idegenben lép majd pályára. A magyar párharcot Érden kezdik. Az első összecsapásokat november 12-én vagy 13-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Szemenyei István, a DKKA ügyvezető igazgatója így kommentálta a párosítást.

- Déjá vu érzésem támadt. Mintha ezt az érzést már átéltem volna. Vagyis tavaly a Siófokot sorsolták nekünk, és drámai körülmények között mi jutottunk tovább. Kétségtelen ez a mérkőzés is olcsó lesz, nem kell sokat utazni, de hatalmas presztízs csatát jelent. Most sem lehet viszont más a cél, mint ami tavaly volt: túllépni az ellenfelünkön. Kevesebb izgalmat és továbbjutást várok. Szerettük volna, ha egy jó külföldi csapatot sorsolnak ki nekünk, de ez nem sikerült.

Sonja Basic balátlövő agresszív, kemény  játékára most is számíthat Szalai Babett (13)  Fotó: Ady Géza

Az EHF Kupa-mérkőzés odébb van, viszont pénteken, október 28-án Vácra utazik a Dunaújvárosi Kohász bajnoki mérkőzésre. A találkozó - mivel a televízió is közvetíti - 17 órakor kezdődik. Annál a csapatnál játszanak az újvárosiak, amely neves sztárokat, válogatottakat igazolt, és a céljuk az 1.-4. hely valamelyikének megszerzése. (Csak megjegyezzük, hogy a Magyar Kupában is a Vác csapatát kapta a Kohász. A mérkőzés november 2-án lesz Dunaújvárosban.) A váci gárda jelenleg a bajnoki táblázat hatodik helyén áll hat ponttal. Legyőzte a Kispest, a Mosonmagyaróvár és a Siófok (!) gárdáját, kikapott az Érdtől és a Fehérvár csapatától. Szilágyi Zoltán edző mellett az igazi főnök Németh András szaktanácsadó.

Csak érdekességképpen az idegenlégiósokból álló váci együttes sztárjai: Nascimenko brazil jobbszélső, Arenhart brazil kapus, Jovetic szerb jobbszélső, Souza horvát balátlövő, Radosavljevic szerb balszélső, Vukcevic montenegrói beálló, Sonja Basic horvát balátlövő. És ha már a kiváló kézilabdázókat jegyeztem fel, tegyük melléjük Temes Bernadett magyar válogatott kézilabdázót, aki hazatért külföldről. Nos ez a keret áll a hatodik helyen, úgy, hogy az Érdtől 27-20-ra, a Fehérvártól 31-25-re kapott ki.

A Kohász teljes intenzitással készül a pénteki találkozóra. A forduló nélküli napokat ismét erőgyűjtéssel használták ki, de ezen a héten már a gyorsítás, a taktikai elemek gyakorlása a legfontosabb feladat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!