Sport

2016.01.04. 20:17

Megvan már a csapatunk

Dunaújváros – Szinte valamennyi edző véleménye így szól: a bajnokság vagy az évad első mérkőzésén át kell esni. Abból komolyabb következtetést levonni nem nagyon érdemes.

Jankó Árpád

Pláne akkor nem, ha az ellenfél képességei enyhén szólva is szerények. Ám a kiszámíthatatlansága mellett igen fontos a rajtmérkőzés. Nos, a Dunaújvárosi Kohász ennek tudatában komolyan vette a vasárnapi budaörsi találkozót. Zdravko Zovko kellő mértékű felelősségre kérte fel játékosait, akik ezt be is tartották.

– Ismertük az ellenfél képességeit, de arra nagyon ügyeltem, hogy lazaság, könnyelműség ne forduljon elő. Nekünk minden ellenfelünket tisztelni kell. A mérkőzés első félidejében jól játszott a csapatom. Jól védekeztünk és több lerohanásos gólt szereztünk. Fordulást követően pedig pályára küldtem a fiatal játékosokat. Ez a jövőben is így lesz. Kapnak lehetőséget a rutinszerzésre. Elégedett voltam a csapatjátékunkkal –nyilatkozta a Kohász szakvezetője.

A fiatalok élesítik oroszlánkörmeiket – Klujber Katrin ragyogóan kézilabdázott Budaörsön Fotó: Zsedrovits Enikő

A vasárnapi mérkőzés után hétfőn délután már edzett a csapat, mivel szerdán,január 6-án 18 órakor hazai csarnokban fogadja a Mosonmagyaróvár együttesét. Bár a szerdai ellenfél sem vehető szorosan a dunaújvárosi csapat riválisának, azért azt tudni kell, hogy a vendéggárda tehetséges fiatalokból áll, amolyan Győri ETO II. A csapat tehát, legalábbis papíron az Audi utánpótlását képviseli. (Merthogy inkább az idegenlégiósokkal töltik ki az üres helyeket.) De bennünket az érdekel, hogy az FTC-től komoly verést kapott mosonmagyaróváriak (34-18) a Kohászcsarnokában milyen erényeket csillogtatnak. Vagy melyek a gyenge pontjai Hlavaty Tamás fiatal csapatának, amelyben egy kedves ismerős, Csapó Kyra kapus is szerepel. Ők négy ponttal a tizedik helyen állnak. A D. Kohász jelenleg a negyedik. A dunaújvárosi csapat téli felkészülését ismerve, valamint a sérültek felgyógyulását is beszámítva azt mondhatjuk szakmai zsargonnal: megvan már a csapatunk. Azaz feltétlenül esélyes Zdravko Zovko gárdája szerdán. Nagy hiba lenne pontot, pontokat veszíteni, mert egymás után következnek a nagy derbik. Az egyre erősebb MTK ellen,és jön utána a Debrecen, a Fradi, a Vác. És a Siófok csapata elleni két EHF Kupamérkőzésről még nem is beszéltünk. Fogadjuk hát szeretettel a Kohász női kézilabdacsapatát szerdán 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban. Radulovics Bojana szerint jó volt látni Budaörsön a csapat remekjátékát.

– Sok góllal nyertünk, és gyakorlási lehetőséget kaptak a fiatalok is a mérkőzésen. Szerdán is győzelmet várok – mondta.

(Tudnivaló, hogy szerdán este ünnepli a szakmai igazgató a szerb karácsony estét. Micsoda szép karácsonyi ajándék lenne egy nagyszerű játék és biztos győzelem Radulovics Bojanának!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!