Sport

2015.12.17. 21:09

Fantasztikus munkát végeztek - A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya méltán lehet büszke eredményeire

Dunaújváros - Rangos vendégek, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szinte teljes vezetőségének jelenlétében értékelt évet szerdán este a Dunaferr SE szakosztálya, az ünnepségen a hagyományok szerint díjazták a legjobbakat is.

Gallai Péter

A lemezalakító szabadidőközpontjában rendezett összejövetelt megtisztelte jelenlétével Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, Csabai Edvin szakmai igazgató, Faludy András szakmai alelnök és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány is.

Schmidt Gábor köszöntőjében megköszönte az egyesület és annak vezetőségének munkáját, s mint fogalmazott: - Fantasztikus az az eredmény, amit a dunaújvárosiak 2015-ben elértek, ezzel is hozzájárultak a magyar kajak-kenu sportág kiemelkedően eredményes évéhez.

Pető Zsolt szakosztályelnök elsőként számokkal alátámasztva értékelte az évet. A Dunaferr versenyzői kilenc nemzetközi és tizennyolc hazai megmérettetésen álltak rajthoz. Ezek egyike volt a hazai rendezésű Dunaferr Kupa, amelyen négyszáznál is több sportoló indult.

Pető Zsolt szakosztályelnök büszkeséggel mondhatta, milyen előkelő helyen végeztek a klubok rangsorában

- Volt részünk sikerben idén, itthon ötvennégy elsőséget gyűjtöttünk be, de a nemzetközi porondon is eredményesek voltunk. Van hét válogatott versenyzőnk, ami ennek a kis látszámú klubnak az erejét mutatja. A legnagyobb sikernek Hajdu Jonatán olimpai kvótaszerzését tartom, amit a világbajnoki hetedik hellyel ért el C-1 200 méteren. Vass András harmadik lett a vb-n C4 1000 méteren, Pető Réka pedig, aki már Győrben szerepel, de pontjai felét még nekünk szerezte, a maraton ifjúsági világbajnokságon és Eb-n szerzett egyaránt ezüstérmet. Az eredményeink alapján a Dunaferr SE a magyarországi klubrangsorban a 24. helyet szerezte meg, ami azt gondolom kiváló eredmény, hiszen országos szinten százhúsznál is több egyesületben folyik munka. A korosztályonkénti bontásban a gyerekek a tizedikek lettek, ami azért figyelemreméltó, mert jelzi: erős az utánpótlásunk, remek a szakmai munka, különösen annak tükrében, mi azért nem vagyunk olyan sokan - fogalmazott az elnök, aki jelentős mérföldkőnek nevezte a vízitelep felújításának első ütemét is, ami húszmillió forint volt.

Az eseményen jelen volt Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezetője is, ő azt emelte ki, amikor eljön egy ilyen eseményre, a sok-sok csillogó tekintetű gyerek, edző, szülő elégtétel azért, amit az ember nap mint nap tesz munkája során. - Példaértékű amit idén a kajak-kenu szakosztály tett, de ez elmondható a többire is, nagyon boldog vagyok, mert mindenütt látom, a fiatal edzők milyen agilisak. A vezetők pedig mindent megtesznek azért, hogy megteremtsék a gyerekek minél jobb sportolási lehetőségét. Ráadásul idén fantasztikus dolgot is letett az asztalra a szakosztály, az, hogy egy tizenkilenc éves, saját nevelésű sportoló olimpiai kvótát szerezzen, az előtt csak meghajolni lehet. Legyen előtettek példa Hajdu Jonatán munkája és hozzáállása. Biztos vagyok benne, jövőre kiharcolja azt a jogot is, hogy a kvóta helyén ő képviselje Magyarországot Rióban - mondta és gratulált mindenkinek az eredményéhez, külön kiemelve Pető Zsoltot, aki példás odaadással menedzseli és viszi a hátán ezt a szakosztályt.

Az est során Pető Zsolt megköszönte és ajándékot adott át a támogatásért az önkormányzat mellett szponzoraik, és az őket segítő médiák képviselőinek is, így a Dunaújvárosi Hírlapnak.

A jutalmazásból, illetve a köszönetnyilvánításból nem maradtak ki a trénerek sem, akik a munka dandárját végzik. Molnár Gergely vezetőedző, Weixl Mónika és Szalóki Győző edző Pász Péter szakosztályvezetőtől vette át ajándékát, csakúgy, mint a masters versenyzők: Hubikné Tarjáni Éva, Vedelek István, Kálmán Sándor és Kurucz Zoltán.

 

Az összejövetelen díjazták az esztendő legeredményesebb versenyzőit. Gyermek fiú kajak: Kovács Bendegúz. I. korcsoport fiú kajak: Koós Marcell. II. korcsoport fiú kajak: Gáspár Levente. IV. korcsoport lány kajak: Székely Dorka. IV. korcsoport fiú kenu: Kollár Kristóf,, Pető Ákos. Serdülő lány kajak: Makádi Nikolett. VI. korcsoport fiú kenu: Slihoczki Ádám. Lány kajak: Pető Réka. Ifjúsági férfi kenu: Némedi Konrád, Kiss Balázs. Felnőttek: Vass András, Hajdu Jonatán. Oklevelet kapott: Kovács Áron, Sári Roland, Sitkei Noel, Árva Gréta, Árva Bálint, Éberhardt Richárd, Ercsei Hanga, Mányi Zsófia, Boldis Csenge, Decsi Márk.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!