Sport

2015.09.17. 15:08

Vízválasztó mérkőzés - Az FC Csákvár együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata

Dunaújváros - A Merkantil Bank Liga NB II hetedik fordulójának szombati játéknapján az FC Csákvár együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az összecsapás 19 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

A klub tegnapi sajtótájékoztatóján Artner Tamás vezetőedző először értékelte múlt heti szolnoki pontszerzést, majd a következő megoldandó feladatról beszélt.

A DPASE második hazai mérkőzésére készül

- Mindenekelőtt Vaskó Tamás távozásával kapcsolatban szeretném elmondani, hogy a játékos nagy segítség volt a csapatnak, és személy szerint nekem is. Annak azonban örülünk, hogy Nagy Gergelyhez és Nikházi Márkhoz hasonlóan Dunaújvárosból feljebb tudott lépni. A Szolnok ellen nagy lutri volt beállítani az újonnan igazolt három védőt, de bejött. Jó döntés volt a vezetők részéről a szerződtetésük, hiszen hosszú távon számíthat rájuk a klub. Mivel még több játékos nem volt százszázalékos állapotban, így a fiatalok ismét lehetőséget kaptak. Előre megbeszéltük, hogy Szellák Soma harminc percet fog játszani, és jól is teljesített ezalatt az idő alatt. Az őszi szezonban most játszottunk a legjobban, amit elterveztünk maximálisan végre is hajtottuk. Nagyon értékes pontot szereztünk az NB I-et megcélzó szolnokiak otthonában. Kezdünk összeállni, már dereng a fény az alagút végén. Vízválasztó lesz a szombati meccs, hiszen egy győzelemmel nyugodtabb pozícióba kerülhetünk. Célunk, hogy minél több pontot szerezzünk az ősz folyamán. A csákváriak szerintem eddig erőn felül teljesítettek. Látványos mérkőzésre számítok, mert az ellenfél támadófutballt játszik. A mérkőzés fontossága miatt ezúttal nem kell figyelembe vennem a fiatalokra vonatkozó szabályozást, így a rendelkezésre álló legjobb csapatot küldhetem a pályára. Csehi Tamás továbbra sem harcképes, de a sérüléséből felépülő Orosz Márk már a kispadon kap helyet. A múlt héten háromvédős rendszerben játszottunk. Ebben a felállásban nagyobb a szélső középpályások, és a támadók szabadsága, ami hosszú távon kamatozhat.

A játékosok közül Melczer Vilmos nyilatkozott a mérkőzésekkel kapcsolatban.

- Szolnokon jól kezdtük a meccset, többet birtokoltuk a labdát, és veszélyesebb támadásokat vezettünk. Szerencsére a hazaiak is felvállalták a játékot, így nekünk is több területünk volt. A harmincadik percben álltam be, a hosszú sérülésemet követően most játszottam először egyben hatvan percet. A rövidpasszos játékban voltak jó megoldásaim, de a hosszú átadásokba néha hiba csúszott. Pozitívan várjuk a Csákvár elleni találkozót, és szeretnénk megtartani az itthoni hibátlan mérleget. Az apró sikerek lendítenek a csapat szekerét, ami remélem, hamarosan beindul.

Artner Tamás vezetőedző Fotó: Ady Géza

A Dunaújváros Stadion jegypénztárai a mérkőzés napján 18 órakor nyitnak. Arra kérik szurkolókat, hogy legkésőbb 18.40-ig érkezzenek meg a pénztárakhoz. A felnőtt belépő 1000, míg a nyugdíjas-, és diákjegy 500 forintba kerül. A diák és nyugdíjas szurkolóknak azonban igazolvánnyal kell igazolniuk, hogy jogosultak a kedvezményre. A DPASE vezetőségének döntése értelmében a belépéshez nincs szükség szurkolói kártyára. Ezzel párhuzamosan internetes jegyvásárlásra nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!