Sport

2015.09.15. 16:13

Az utánpótlás már elkezdte - A felnőtt női vízilabdázók a hétvégén felkészülési tornán szerepelnek

Dunaújváros - A legkisebbek számára sorra kezdődnek a vízilabda bajnokságok, amelyekben érintettek a Dunaújvárosi Főiskola csapatai is.

Gallai Péter

A DFVE gyermek (2003-ban, vagy később született) fiú csapata a szezonban a Markovits Kálmán Gyermek 2003 Bajnokságban méreti meg csapatát. A mieink a B csoportban szerepelnek, s a hétvégén lejátszották első meccsüket, méghozzá győzelemmel.

Oázis SC – DFVE 9-12

Góllövők: Bárczi 6, Jonkl 3, Garbacz 1, Sümegi 2.

Mihók-Brávik Henrietta a kapusokkal dolgozik Fotó: DFVE

A 2002-es születésű fiú együttes a Rusorán Péter 2002 bajnokságban játszik a C csoportban. Az első forduló szombaton lesz, a DFVE Budapesten, a Bókay KSI otthonában szerepel.

Eközben a felnőttek is gőzerővel készülnek az októberi szezonkezdésre, mindjárt első erőfelmérőként pénteken és szombaton egy szegedi tornán szerepelnek Mihók Attila tanítványai.

Szintén ide kapcsolódó hír, hogy a szakmai stábhoz kapusedzőként csatlakozott Mihók-Brávik Henrietta is. Így testvére, Brávik Fruzsina mellett – aki Mihók mester segítője lesz – vele, illetve Schmidt Tamás technikai vezetővel egészült ki ez a csapat.

– Már tavaly is foglalkoztam a felnőtt csapat kapusaival, ettől a szezontól viszont nemcsak velük, de az összes többi hálóőrrel is együtt dolgozom az egyesületnél. Ez persze jóval több időt igényel, de ezt egyáltalán nem bánom. Nagyon bízom abban, hogy a tapasztalataimat és a tudásomat maximálisan tudom majd átadni a következő generációnak – mondta Henrietta a csapat honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!