Sport

2015.09.16. 16:33

Merkantil Bank Liga NB II labdarúgás - Az FC Csákvár érkezik

Dunaújváros - A 2015/2016. évi Merkantil Bank Liga NB II őszi szezonjában szombaton 19 órakor második alkalommal lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az újvárosiak ellenfele az FC Csákvár együttese lesz.

Gróf András

A másodosztályú bajnokság eddig lejátszott hat fordulójának eredményei alapján elmondható, hogy Budaörs kivételével azok a csapatok állnak a tabella élmezőnyében, akiket az előzetes esélylatolgatásnál oda is vártak a szurkolók. A feljutást jelentő első két helyen az NB I-es múlttal rendelkező Mezőkövesd és Zalaegerszeg áll, akik a már az induláskor alapvető célként jelölték meg az első osztályba kerülést. Meglepetésre a dobogó harmadik fokát az újonc Budaörs gárdája foglalja el, akik az elmúlt esztendőben még az NB III Nyugati csoportjában vitézkedve nyertek bajnoki címet. A dobogósok után a szintén NB I-es álmokat dédelgető Gyirmót FC Győr és a Szolnoki MÁV FC következik.

Fotó: Ady Géza

A hatodik pozícióban kilenc megszerzett ponttal áll az FC Csákvár. Az újvárosiak következő ellenfele remekül kezdte az idei szezont, hiszen az első három fordulóban legyőzték a Kisvárda, a Soroksár és az Ajka együttesét, és ezzel vezették a pontvadászatot. Ezt követően azonban zsinórban kikaptak a Szigetszentmiklós, a Budaörs, és a Mezőkövesd gárdáitól. A csákváriak az eddigi hat összecsapáson összesen tizenkét alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, míg a saját hálójukba tizenegyszer került a játékszer. A legeredményesebb játékosuk Mihály Dávid, aki három lőtt találatnál tart, amivel holtversenyben a hetedik helyen tanyázik a góllövőlistán.

Az FC Csákvár együttesét erősíti Kocsis Gábor és Szalai Tamás, akik a közelmúltban a dunaújvárosi együttesben is szerepeltek. A legutóbbi, Mezőkövesd elleni találkozón éppen az utóbbi labdarúgó szerezte szabadrúgásból a Csákvár egyetlen találatát. A szombati vendégek szakmai munkáját tulajdonképpen az egykori válogatott labdarúgó, Bognár György irányítja, de a ő gyakran verbális harcban áll a játékvezetőkkel, ami különböző eltiltásokat von maga után. Legutóbb a szakmai igazgatóval szemben a következő ítéletet hozták: Mert egy hivatalos barátságos, felkészülési mérkőzés 87. percében elrendelte csapata játéktérről való le-, majd öltözőbe vonulását, ezért a játékvezető a mérkőzést beszüntette, 2015. szeptember 8. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 hónapra szóló eltiltást kapott. A fentiek ismeretében Toldi Gábor szerepel vezetőedzőként feltüntetve a jegyzőkönyvekben. A szombati dunaújvárosi összecsapást Kiss Norbert vezeti, segítői Kis Zoltán és Kulman Tamás lesznek.

A hetedik forduló párosításában a további mérkőzések szerepelnek: Budaörs Szeged 2011, Szigetszentmiklós Kisvárda, Balmazújváros Soproni VSE, Vác FC Szolnoki MÁV FC, Mezőkövesd Gyirmót FC Győr, FC Ajka Soroksár, BFC Siófok Zalaegerszegi TE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!