Sport

2015.03.19. 15:45

Hetente több mint ezerötszázan játszanak szervezett formában

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a napokban megtartott Tisztújító Közgyűlésén újabb négy évre főtitkárrá választották Petrás Gábort.

Gróf András

– Az elmúlt négy évben sokat dolgoztunk, hogy kiszolgáljuk a város legnagyobb bázissal rendelkező sportszervezetét. Hétről hétre több mint ezerötszáz labdarúgó lépett pályára szervezett formában.

– Az elmúlt időszakban megfogalmazták a DLSZ céljait, hitvallását is....

– Törekszünk arra, hogy minél több amatőr, vagyis rekreációs sportolót tudjunk bevonni a bajnokságokba, kupasorozatokba, hogy azok, akikből nem lehetett profi sportoló, vagy éppen csak mozgásigényüket akarják kielégíteni egy jó közösségbe kerüljenek. Fontos volt, hogy egy újfajta szövetséget hozzunk létre, ami mindenki számára elérhető és nyitott.

– A kommunikáció terén is sokat fejlődtek...

– Megterveztük az új logónkat, amiben már megjelenik Dunaújváros Megyei Jogú Város címere is. Ezek után a DLSZ új arculati elemei következtek, majd kommunikációs csatornákat, felületeket hoztuk létre, hogy széles körben elérhetőek legyünk a világhálón is, és egyben megjelenésükkel hovatartozásunkat is megmutatjuk.

– A rendezvények megszervezése tulajdonképpen már rutinfeladatnak számít...

– Az évek alatt egyre több munkát és megbízást kaptunk a várostól, cégektől, hogy szervezzünk amatőr, vagy éppen ifjúsági sportrendezvényeket. Ezeket mindig magas színvonalon szerveztük, és a legjobbakat külön díjazásban, elismerésben részesítettük. Ezek mellett számos kupát, hagyományőrző rendezvényt valósítottunk meg, kiemelve ezek közül az ország egyik legszínvonalasabb kispályás tornáját, a Carissa Kupát. Fontos megemlíteni, hogy olyan szervezetet akartunk irányítani, amely nem csak az alapszabályaiban leírtakat valósítja meg, hanem figyel saját környezetére is, melyre hatással van. Ezért hozta létre a szövetség a Társadalmi Felelősség Bizottságot, amelynek elnöke Tóth Imre lett.

– Mi ennek a bizottságnak a feladata?

– A bizottság feladata és célja, hogy támogatást nyújtson Dunaújvárosban olyan szervezeteknek, vagy akár személyeknek, akiknek szüksége van a segítségre. Legyen az egy hátrányos helyzetben lévő család, intézmény, vagy szervezet. Természetesen ezeket a jótékony célokat a szervezeten belül lévő tagok nélkül nem tudnánk megvalósítani. Az idei Carissa Kupán a nagy összefogás eredményeként két darab életmentő készüléket sikerült megvásárolni Dunaújváros részére, ami szükség esetén elérhető lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban, és várhatóan a megújult városháza tér központjában.

– A DLSZ munkáját különböző bizottságok segítik...

– A szövetségben dolgozók, bizottsági elnökök, tagok önkéntes munkával segítik a szövetség munkáját, melyhez legjobb tudásukat, és nem mellékesen szabadidejüket adják. ezért külön köszönet jár nekik, hiszen nem győzöm hangsúlyozni, hogy a város és a megye legnagyobb amatőr bázisa vagyunk, amire méltán lehetünk büszkék. Emellett természetesen köszönettel tartozunk mindazon támogatóknak, partnereknek, tagoknak, önkénteseknek, akik segítették az elmúlt négy éves ciklusunkat. Nélkülük nem kaphattuk volna meg 2013-ban a „Dunaújvárosért Díjat" Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatától.

– Ez a cím további motivációt jelentett a szövetség számára?

– Nagyon büszkék vagyunk erre a címre, hiszen ez a magas rangú elismerés újabb lendületet adott, és meggyőzött minket, hogy jó úton járunk. Ezen kívül az is fontos, hogy a tagság elfogadta a négy éves beszámolónkat, de a legnagyobb elismerés az, hogy újra megválasztottak a DLSZ főtitkárának. Ez számomra azt jelenti, hogy bíznak a munkánkban és bíznak bennük. Természetesen nem dőlünk hátra, hanem folytatjuk kitűzött céljainkat, hogy Dunaújvárosban minél többen sportoljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!