Sport

2015.02.24. 17:53

A DASE második csapata nagy küzdelemben legyőzte a herendi együttest

Dunaújváros –Az asztaliteniszezők csapatbajnokságának harmadik fordulójában az egyik kiesőjelöltet, a Mohács együttesét fogadta a DASE első csapata.

Jankó Árpád

A mérkőzés első szakaszában már látszott, hogy a dunaújvárosi négyes jóval nagyobb tudással rendelkezik. A két páros csata megnyerése után az egyéni küzdelmek közepénél már 7-3-ra vezetett a DASE. Furka Attila és társai a folytatásban tovább növelték az előnyt. Már csak egy nyert mérkőzést engedélyeztek a hazaiak. Ez pedig kiütéses győzelmet eredményezett.

Könnyedén nyert az első gárda: Furka Attila, Bihercz Tamás, Nemes Szilárd, dr. Hanák Tamás. Fotó: Ady Géza

A második csapat is itthon játszott. Ez már komolyabb csatának ígérkezett, mert a Herend gárdája legutóbb azt a tatai csapatot győzték le, amelyik a tabella második helyén tanyázott. A mérkőzés végéig bizonyították a vendég herendiek, hogy nem porcelán törékenységűek a zöld asztalnál. Meglepetésre mind a két párost meg is nyerték, s a folytatásban is nagy ellenállást tanúsítottak. A hazai csapat csak 6-6-nál érte utol a vendégeket. De megcsinálták a fiúk, és egészen kiváló teljesítménnyel zsinorban négyszer nyertek. A Mizsei testvérek ismét remekeltek.

A megyei felnőtt csapatbajnokság is elkezdődött az elmúlt héten. A harmadik csapat itthon, a negyedik idegenben szenvedett vereséget.

DASE I – Mohács I 14-4

Győzött: Bihercz T. 4, Nemes Sz. 3, Furka A. 3, dr. Hanák T. 2, a Bihercz-Nemes és a Furka-dr. Hanák pár 1-1.

DASE II – Herend 10-8

Győzött: Mizsei T. 4, Mizsei M. 3, Farkas L. 2, Kada I. DASE III – Szondi II 7-11

Győzött: Hertelendy A. 3, Bodó L. 2, Szabó L. 1, Láng D. 1.

Szondi III –DASE IV 11-7

Győzött: Kóré Á: 3, Rostási A. 2, Szalai B. 1, a Szalai-Kóré pár 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!