Sport

2015.01.26. 15:40

Flanders-kupa: Balog Gábor kétszer is ötödik lett

Antwepen - Hosszú Katinka remekelt az antwerpeni Flanders-kupa második napján: mind a nyolc egyéni számban indult, ezúttal két alkalommal győzött, a Dunaferr SE-t erősítő Balog Gábor pedig két ötödik helyet szerzett.

Gallai Péter

A vasárnapi harmadik magyar arany Jakabos Zsuzsannának jutott, míg Cseh László két, Gyurta Dániel egy ezüstöt szerzett, öccse, Gergely pedig bronzig jutott, míg az ifjú Molnár Flóra harmadik lett.

Takács Krisztián mellett Balog Gábor (képünkön) képviseli a dunaújvárosi klubszíneket a nemzetközi megmérettetésen
Fotó: Ady Géza

Hosszú Katinka az első napon csak egyszer tudott nyerni az embert próbáló program során, a második nap viszont ennél még jobban sikerült, hiszen a nyolc számból kettőt tudott megnyerni. A legszebb versenyt a brit Siobhan O Connorral vívta 200 vegyesen, riválisa még az utolsó hosszra is vezetéssel fordult, de gyorson Katinka lehajrázta. Ezen túlmenően 200 gyorson diadalmaskodott, továbbá bronzérmes lett 100 háton. Negyedikként ért célba 100 pillangón, ötödikként 200 mellen, 400 gyorson és 50 gyorson, míg 50 mellen nyolcadikként zárt. Önbizalomnövelő győzelmet szerzett 50 gyorson Jakabos Zsuzsanna, aki a 16 esztendős, zalaegerszegi Molnár Flórát előzte meg. A nagy reménység, Gyurinovics Fanni az első nap még csak a döntők közelébe került, most viszont két távon is kiharcolta a finálét, és a 13 éves fruska 50 mellen ötödik, míg 200m mellen hatodik lett.

A férfiak is kitettek magukért. Cseh László a szombati két arany után ezúttal két ezüstöt szerzett, mindkettőt pillangón: 50 és 200 méteren lett második. Utóbbi távon az újpesti Csontos Kristóf negyedikként érte el a falat. Jól ment a Gyurta-fivéreknek is, Dániel 100 mellen végzett a második helyen a brit villámember, Adam Peaty mögött, míg öccse, Gergely 1500-on az év elejének megfelelő idővel lett harmadik. A Dunaferr-DVSI-t erősítő Balog Gábor a hátúszó számokban döntőzött, és mind ötvenen, mind kétszázon egyaránt ötödikként ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!