Sport

2015.01.08. 20:25

A dunaújvárosi úszószakosztály ismét a top tízben zárta az évet

Dunaújváros - Eredményessége alapján kiemelkedő esztendeje volt 2014-es a Dunaferr-DVSI úszószakosztályának. A felnőttek között született történelmi érem, és minden korosztályban megmutatták tehetségüket a fiatalok.

Gallai Péter

Kezdjük az örömteli ténnyel: az országos bajnokságok összesített pontversenyében a 2013-as tizedik hely után, 2014-ben a kilencedik helyen végzett a dunaújvárosi klub a nyolcvanhat (!) szakosztályt felvonultató mezőnyben. A Magyar Úszó Szövetség hivatalos tájékoztatóját rögtön ki is függesztette az uszodában Bene Vera szakosztályvezető, legyenek rá büszkék a gyerekek és a szülők is.

- Nem titkolt célunk minden esztendőben, hogy a legjobb tíz között végezzünk, ami ismét sikerült. Kiemelkedően sikeres és eredményes év van mögöttünk, a delfin korosztályt kivéve minden korcsoportban volt érmesünk a magyar bajnokságokon, és a váltók is dobogóra állhattak. Balog Gábor a nyáron megszerezte a klub történetének első nagymedencés Európa-bajnoki érmét, de az év is remekül zárult, hiszen a rövidpályás ob-n több bajnoki címet szereztünk, és decemberben elindultunk a hosszútávú ob-n is, ahonnan szintén értékes pontokat, Selmeci Levente révén pedig ezüstérmet szereztünk. Az eredményekre okkal és joggal lehetünk büszkék és az is látszik, ami nagyon fontos, hogy az utánpótlást folyamatosan fel tudjuk tölteni. A Vasvári iskolában harminchetedik éve működik úszó osztály, az alsósok között is több ügyes gyerek bontogatja szárnyait a kiváló edzőink irányítása mellett, akik az egésznek az alapját adják. Jómagam mellett Kovács József, Szabó Gergő, Őri-Paczolai Györgyi foglalkozik az úszókkal és tavaly őszig Gyenese Ágnes.

Bene Vera szakosztályelnök

Bene Vera hozzátette, estig sorolhatná a kiválóan teljesítő úszók neveit, de mindenképpen kiemelte a felnőtt ob-n a váltóval érmet szerző tizenöt éves Dort Bencét és Selmeci Leventét, az ifi ob-n serdülőként szintén dobogós helyet szerző Szöllősi Martint, a korosztályos válogatott Barócsai Petrát és Selmeci Leventét, akik ha így folytatják, sokra vihetik, csakúgy, mint a 2002-es korosztályból Böde Laura és Weiter Dávid.

- Az eredmények mellett arra is büszkének kell lennünk, hogy év közben Dunaújváros lett a régióközpont, s novemberben mi rendezhettük meg a Jövő Bajnokai program összrégiós versenyét, a teljes szövetségi vezetés és korábbi legendák jelenlétében.

A szakosztályvezető elmondta azt is, hogy januártól Takács Krisztiánt követve, másik felnőtt versenyzőjük, Balog Gábor is Győrben készül tovább a Dunaferr SE színeiben. Gábor azért döntött a helyszínváltás mellett, mert itthon nem maradt megfelelő edzőpartnere, de az is ismert, hogy a győri új uszodában sokkal jobbak a körülmények, mint Dunaújvárosban. A két fiú az idei vb mellett ahová már rendelkeznek szintidővel a riói olimpiai kvóta megszerzésére készül, ugyanis az elkövetkező másfél év már egyértelműen a kvalifikáció jegyében telik. Egyébként tegnap hozták nyilvánosságra az ötkarikás szintidőket, ezek alapján mindkét fiú jó eséllyel pályázik majd a részvételre.

A pontverseny első tizenöt helyezettje: 1. Kőbánya Sport Club 12880 pont, 2. Vasas SC 6399 pont, 3. BVSC-Zugló 4209 pont, 4. UTE 3131 pont, 5. Budafóka XXII. SE 3102 pont, 6. A Jövő SC Veolia 2781 pont, 7. Kiskunhalasi ÚGYE 2494 pont, 8. Darnyi Tamás SC 2488 pont, 9. Dunaferr DVSI 2262 pont, 10. 2182 pont, 11. Debreceni SC. 1870 pont, 12. Száhalombattai VUK SE 1795 pont, 13. Szegedi Úszó Egylet 1747 pont, 14. BHSE 1564 pont, 15. BÁCSVIZ-KVSC-KESI 1388 pont.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!