Sport

2015.01.23. 18:34

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola leánytornászai remekeltek

Dunaújváros – Az idei kezdés már előre vetíti: hogy ebben évben is sokat hallunk majd a baracsi iskola sportolóinak eredményeiről.

Jankó Árpád

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola máris túl van egy sikeres diákolimpiai versenyen. Az iskola „B" korcsoportos tornászai nagyszerűen szerepeltek Kalocsán. Az Öcsi-Bácsi Kupán három korcsoportban indultak az iskola tornászai, és mind a három korcsoportban sikerült dobogós helyet kiharcolniuk. Az idei Bács-Kiskun megyei meghívásos tornaversenyen rekord létszámú résztvevő mutatta be tornásztudását. Csoportonként tizenhat iskolai csapat állt rajthoz a kalocsai városi sportcsarnokban.

Érmes csapatok. Felső sor: Hévízi Mónika, Hévízi Marianna, Tömöri Réka, Csabankó Csilla, Osztrider Dóra. Középső sor: Bebesi Zsanka, Fűr Mercédesz, Molnár Anna, Árva Gréta, Fodor Kalina. Alul: Kenyér Lilla, Fodor Maja, Karászi Panna, Simon Réka, Rabatin Anna, Kiss Beatrix. Fotó: Amatőr

A baracsiak legeredményesebb csapata a III.-IV. korcsoport alakulata volt. Ők ezüstéremmel fejezték be versenyzésüket a Hévízi Marianna, Hévízi Mónika, Osztrider Dóra, Tömöri Réka, Csabankó Csilla összeállításban. Egyéniben Csabankó Csilla még egy bronzérmet is szerzett. Osztrider Dóra pedig negyedik helyen végzett.

A II. korcsoportban negyedik helyen zárt a Für Mercédesz, Bebesi Zsanka, Fodor Karina, Molnár Anna, Árva Gréta összeállítású csapat. Egyéniben a legjobb Árva Gréta lett, aki a negyedik helyet szerezte meg. A legkisebbeknél pedig ismét kiváló baracsi eredmény született. A kislányok a dobogó harmadik fokára léphettek. A csapat tagjai voltak: Rabatin Anna, Kiss Beatrix, Karászi Panna, Simon Réka, Fodor Maja, Kenyér Lilla. A legjobb helyezést Kiss Beatrix érte el, akit öt ezüstéremmel jutalmazták. Mögötte a bronzérmes Simon Réka végzett. Nem véletlen tehát, hogy ezek után a rendező kalocsaiak a baracsiakat egy különdíjjal, egy csodaszép kupával is megajándékozták. A tornaversenyre Benkéné Juhász Márta és Árváné Fekete Anikó készítette fel a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!