Sport

2014.11.14. 17:30

Kézilabda: Tíz perc alatt kiismerhető a vardari fiatalok stílusa

Dunaújváros - Ezt meg kell nézni. Mi több! Aktivan hozzá kell járulnunk a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának mai sikeréhez.

Jankó Árpád

A szombat esti (18 óra) hazai EHF Kupa mérkőzés, bízzunk benne, mérföldkő lehet a csapat életében. S a hozzájárulást részünkről pedig egy telt házas csarnokban szurkoló lelátó jelenti. Bár szinte semmit sem tud a Kohász csapata az ellenfeléről, a Vardar II-ről (csak annyit, hogy fiatalok), a rutin, a vélhetően nagyobb játéktudás a dunaújvárosiak mellett szól.

Bulath Anita szerint tíz perc elég ahhoz, hogy az ellenfél stílusára reagáljanak a Kohász játékosai, s azután meglegyen az ellenszer. Fotó: Ónodi Zoltán

Nagy szerencse, hogy Mátéfi Eszter mindenkire számíthat a keretből. Nincs sérült kézilabdázója a vezetőedzőnek. Az is nagyon jó hír, hogy a Győr ellen nem játszott Ferling Bernadett – belázasodott – betegségéből gyorsan felépült, és várhatóan vállalja szombat este a játékot. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogyan emlékszik vissza Bulath Anita a légiós életére. Merthogy ő Horvátországban, a Podravkában is kézilabdázott.

– Az egykori jugoszláv stílus uralkodott el a délszláv területen. Magas emberek játszanak középen, hatos fallal védekeznek, és várják a gyors lerohanások lehetőségeit. Nem komplikált a játékuk, a betanult elemeket játsszák, keveset rögtönöznek. Amit alaposan begyakoroltak, azt használják a mérkőzéseken. Gondolom, a Vardar II fiatal tehetségekből áll, akár a győri fiókcsapat, a Mosonmagyaróvár. Skopjéban új létesítményeket építettek, hogy a kézilabda sportágat népszerűsítsék, magasabb szintre emeljék. Ismeretlen az ellenfél, de elemzések helyett nekünk a saját játékunkat kell játszani. Semmiféle új variációra nincs szükségünk a macedón csapat ellen. Öt-tíz perc alatt ki kell ismerni a játékukat, és ehhez kell alkalmazkodni. Erre kell okosan menet közben reagálni. Természetesen győzni szeretnénk, mégpedig nagy arányban, mert az összesítésben a gólkülönbség nagyon sokat számít, esetleg a továbbjutást is eldöntheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!