Sport

2014.11.10. 19:30

A Dunaferr-DVSI úszószakosztálya a legjobb vidéki

Dunaújváros - Két magyar bajnoki cím mellett három ezüst- és két bronzéremmel zárta szereplését szombaton a rövidpályás úszó országos bajnokságon a Dunaferr-DVSI csapata.

Gallai Péter

Az esemény után Bene Vera szakosztályvezető örömmel szólt az eredményekről, és kiemelte, hogy az egyesületi rangsorban, mind az éremtáblázaton ahol negyedik , mind a pontversenyben itt hatodik helyen végeztek a Dunaferr SE lett a legerősebb vidéki egyesület. Kovács József edző is egyértelműen pozitívnak értékelte a bajnokságot.

Balog Gábor (balra) minden bizonnyal tagja lesz a vb csapatnak

- Elég, ha azt mondom, tavaly a tizedik helyen zártunk az egyesületi rangsorban. A fiú gyorsváltó úgy lett első, hogy a felnőttek között a három nap során egyedül ők döntötték meg az országos csúcsot. Ezúttal összességében a fiúk vitték a prímet, de a fiatalok között Barócsai Petra csak három tizeddel maradt le 200 gyorson a döntőről és Szöllősi Martin is dobogós lett a vegyesváltóval. Jól mutatkozott be a Jövő SC-től érkező Gyárfás Bence is, hiszen az 1993-as születésű fiatalember tagja volt a bajnok gyorsváltónak és száz gyorson is egyéni rekordot ért el a fináléban. Jó alkatú, tehetséges srác, de a gyorsaságát még fejleszteni kell. Még nem volt kerethirdetés, de Balog Gábor szerintem tagja lesz a dohai világbajnokságra utazó válogatottnak nyilatkozta a tréner Debrecenből. Ugyanis négy tanítványával kéthetes edzőtáborra érkezett a Hajdúságba. Mint elmondta, a 2000-01-es korosztályban érdekelt Barócsai Petra december 4-én megy a nyolc nemzet versenyére Prágába. A szintén válogatott Selmeci Levente a 2001-es korosztályban a hatodik-hetedik legjobb idővel rendelkezik 1500 gyorson, ezért a szövetség biztosítja számára az edzőtábort. A rövidpályás ob-n két aranyat szerző Balog Gábor ugye Dohára gyakorol, és a szövetség engedélyével Gyárfás Bence is velük tartott, aki edzőpartnere Balognak.

A százhalombattai ob után Kiss László szövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga a vb csapat kijelölésével, a több jó eredmény miatt a szokásosnál is hosszabb időt vesz igénybe a névsor véglegesítése: Létszámában és minőségében ismét minden idők legjobbjának ítélem az ideit. Óriási versenyeket láttunk, kitűnő eredményekkel, a rengeteg évjáratos csúcs mutatja, nagyon sok tehetségünk van. A válogatottak számára most következik az igazi csúcsforma kialakítása, a jövő héttől szinte mindenki edzőtáborba vonul, hogy azután Dohában folytatódjék a nagy sorozat, hiszen szeretnénk aranyakat hozni a rövid pályás világbajnokságról is, ahogy eddig sikerült a junior Eb-ről, az ifjúsági olimpiáról és a felnőtt Európa-bajnokságról - mondta a kapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!