Sport

2014.10.16. 17:20

A Vasvári iskola leány távolugrói országos bajnokságot nyertek

Dunaújváros - Ismét remekeltek a dunaújvárosi atléta fiatalok. Mariborban, Szlovéniában egy hagyományos versenyen indult az U16-os magyar válogatott tagjaként a tizenhárom éves Endrész Klaudia és Budai Boglárka.

Jankó Árpád

A maribori versenyen Szlovénián és Magyarországon kívül Szlovákia, Horvátország és Csehország is indított csapatot. A dunaújvárosi Vasvári iskola diákja, Endrész Klaudia a távolugrásban nagyszerűen szerepelt, 530 cm-es ugrásával bronzérmet szerzett. Budai Boglárka, a Széchenyi gimnázium atlétája pedig kiváló eredménnyel (42,23) a 300 méteres síkfutásban lett ötödik helyezett. A magyar válogatott egyébként mindkét nemben megnyerte az összetett viadalt.

Pappné Házi Éva tanítványai, a Vasvári iskola atlétái itthon is remekeltek. Az országos diákolimpia ügyességi csapatbajnokságban Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban szenzációs eredménnyel, 4,83-as csapatátlaggal országos bajnokságot nyertek a távolugrók viadalán.

Több mint száz iskola vett részt előzőleg a megyei döntőkben, ahol az országos versenyre a legjobb tizennégy iskola csapatai vehettek részt. A megyei döntőben az előkelő első helyen várhatták a vasváris atléták az országos versenyt. Addig a készüléssel foglalkoztak. A rengeteg gyakorlás, a sok munka végül meghozta a kiváló eredményt. A dunaújvárosi Vasvári iskola távolugrócsapatának tagjai a következők voltak: Endrész Klaudia (550 cm), Nedesóczki Gréta (479), Csenki Tamara (470 ), Kun Mirjam (436), Párducz Enikő (380). Olyan csapatokat előztek meg a dunaújvárosiak, akik korszerű atlétikai pályákon, fedett csarnokokban gyakorolhattak az országos versenyekre.

Bajnokcsapat. Felső sor: Csenki Tamara, Párducz Enikő, Kun Mirjam. Alsó sor: Endrész Klaudia, Nedesóczki Gréta. Elöl: Pappné Házi Éva edző, Johan József testnevelő (Fotó: amatőr felvétel)

Nem tudom ezúttal sem megállni, hogy a közvéleményt és a sportszerető, tenni tudó, akaró szervezeteket, egyéneket meg ne szólítsam. Ezeknek a fiatal atlétáknak szükségük van a segítségre. Maga a sportok királynője, az atlétika jogosan várná már a támogatást Dunaújvárosban.

Pappné Házi Éva edző, mivel már véget ért a szezon, rövid értékelést is megtehetett.

- A tanítványaim erőn felül teljesítettek. Több országos versenyen is dobogón, esetleg annak a legfelső fokán állhattak. Endrész Klaudia, távolugrásban, síkfutásban, Csenki Tamara magas- és távolugrásban, Nedesóczki Gréta távolugrásban, 100 m síkfutásban, a 4X100-s váltó Kun Mirjammal nagyszerűen teljesített. Most szünet következik, majd készülünk a fedett pályás döntőkre a téli hónapokban. Majd edzünk a Vasvári iskola folyosóján, meg a lépcsőkön. Nincs máslehetőségünk. Néhányszor talán eljuthatunk a megyeszékhelyre egy fedett csarnokba.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!