Sport

2014.07.28. 22:30

Meggyes Rita két serdülő lánycsapata két bajnokságban szerepel ősztől

Dunaújváros - Szokatlanul élénk leánycsicsergés fogadott tegnap a Dunaújváros Sportcsarnokban. Persze csak a játék szünetében, mert Meggyes Rita edző joggal követeli meg a fegyelmezett, komoly munkát.

Jankó Árpád

– Ezen a héten üres a csarnok, tehát itt edzünk, közel negyvenen. Mind a két serdülő keret és azok az ifjúsági kézilabdázók gyakorolnak velem, akik nem utaztak Dániába. Most az a kezdés utáni feladatom, hogy a tizenöt, tizennégy, a tizenhárom, tizenkét évesekből azaz a négy csoportból kell a két serdülő csapat keretét összeállítani – kezdte a beszélgetést

Meggyes Rita. Majd egy érdekességgel folytatta.

Meggyes Rita

– Először lesz vidéki játékosom, sőt Dunaszerdahelyről is érkezett két kislány. Ők majd a Rudas középiskola tanulói és kollégistái lesznek. Szükségünk van a vidékiekre is, mert lehet, hogy közülük kerülnek majd be a hiányposztokra a játékosok. Hiány pedig a belső hármasból, a lövőkből van. Húsz-húsz játékos kerül majd a két serdülő csapat keretébe. Játékkal kezdtünk, már csak azért is mert szeretném látni a gyerekek képességeit. Azt tervezzük, hogy két serdülő csapatot indítunk ősszel az Országos Serdülő Bajnokságban. A jobbak majd a serdülő egybe kerülnek. A gyerekek kéthetes edzésprogramot kaptak, és most arra is kíváncsi vagyok, ki az, aki a feladatokat – futás, erősítés – végigcsinálta. Ez bizony kiderül. Persze minden kezdéskor lelkileg is felkészítem a lányokat a sorozatra. Tudják, hogy, ha ezt a sportágat választották, akkor kötelességük mindent elkövetni a sikerért. Jó ha megjegyzik: sok-sok örömünk lesz együtt, de lesznek majd hullámvölgyeink is.

Nem kis feladat: mindenkinek a helyét megtalálni a két serdülő csapatban. De az idő sürget. Szeptember második hetében már indulnak a bajnokságok, a serdülők sorozata és a gyermekbajnokság. Ez utóbbiban nagyszerű sikert ért el a Meggyes-formáció a tavalyi bajnokságban, mert második helyen végzett.

– Ezt jó lenne legalább megtartani, de az arany is cél. Hogy mik lehetnek a terveink az Országos Serdülő Bajnokságban, azt még korai meghatározni, majd menet közben látom az erőviszonyokat, lányaim fejlődését, játékát. Most az erőnlét javítása, a taktikai, játékbeli készségfejlesztés a programunk hétfőtől már az Arany iskolában. Nagy lendülettel, örömmel és lelkesedéssel kezdtem el a munkát. Nagyon bízom abban, hogy sikeresek leszünk – mondta Meggyes Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!