Sport

2014.04.15. 16:35

A dunaújvárosi tornászoknál megkezdődött a versenyidény

Beindult a versenygépezet a tornászoknál is. Női tornában az első komoly versenyt rendezték meg a hét végén a fővárosban.

Jankó Árpád

Tíz ország küldte el tornászait a Matolay Elek Emlékversenyre. A csapatversenyre és az egyéni összetett viadalra három korcsoportban – felnőtt, ifjúsági, serdülő – tornásztak az indulók. A három korosztály legjobbjai álltak össze, összeadva az eredményeket, s így született meg a csapatverseny végleges rangsora. A Dunaferr csapatban az előkelő harmadik helyen végzett. Egy dán csapat és a Bp. Postás előzte meg a dunaújvárosiakat. Dicséretes tény, hogy a Dunaferr úgy vett részt a viadalon, hogy minden versenyzője saját nevelésű. (A Postásban szlovák tornász is versenyzett.)

Csapatverseny, harmadik hely: felnőttben Horváth Enikő, ifiben Miklós Dorina, serdülőben Makovits Mirtill. Tóth Dorottya is indult, valamint Kovács Zsófia, aki csak felemás korláton versenyzett. Zsófia másnap az egyéni szerenkénti döntőben, felemás korláton első helyet szerzett. (Egyébként a válogatott Kovács lábsérüléséből gyógyulgat.) Zsófia készül az ifjúsági Európa-bajnokságra, amely májusban lesz Szófiában. Horváth Enikő talajon lett hatodik. Az első nemzetközi versenyén Makovits Mirtill gerendán, felemás korláton és talajon is hatodik lett.

Három mosoly: Makovits Mirtill, Kovács Zsófia, Horváth Enikő (Fotó: Amatőr)

A verseny, amelyen felnőttek és az ifjabbak is egy csapatban versenyeztek sikeresnek mondható, márcsak azért is, mert ez igen jó alkalmat adott egy közösség összekovácsolására. Meg kell említeni még a szombati közös bankett remek hangulatát is. Közös táncház-foglalkozást is tartottak, ahol edzők, felnőtt szakemberek és a fiatal tornászok magyar népzenére ropták a táncot, remekül szórakoztak tíz nemzet tornászai. Az idei első viadal nagyon jó belépőt, felmérőt és előkészületet jelentett az évi sorozatra. A Dunaferr tornászai közül legközelebb az első és második osztályos fiúk versenyeznek majd az országos diákolimpiai döntőn. A nagyobbak a szerbajnokságon indulnak, a Budapest-Vidék bajnokságon vesznek részt, és egymás után következnek majd a különböző klubok meghívásos rendezvényei. Az első nemzetközi viadalra több edző is felkészítette a dunaújvárosi lánytornászokat. Ők: Trenka János, Joó Gabriella, Badics Réka, Török Dániel.

Már a gumiasztalosok sem unatkoznak. Ők is elkezdték a szezont Halász Tibor edző vezetésével. Március 30-án Ajkán versenyeztek. Hét klub küldte el versenyzőit az Ajka Kupára, amely az első pontszerző megmérettetést jelentette. A dunaújvárosiak eredményei: három első hely (Verasztó Tamás, Balogh Patrik, Németh Kitti), két második hely (Szőke Dorina, Szántó Anna), egy harmadik hely (Vincze Áron).

Ezekután a gumiasztalosok készülnek a diákolimpia országos döntőjére, amit május 10-én rendeznek meg Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!