Sport

2014.03.28. 18:55

Meggyes Rita szerint a kemény munka után ünnep a mérkőzés

Dunaújváros - Hívtak már más csapathoz, idősebb korosztályhoz, de én ragaszkodtam ezekhez a tizenkét-tizenhárom éves gyerekekhez.

Jankó Árpád

Ezzel az őszinte vallomással kezdte a beszélgetésünket Meggyes Rita, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő II lánycsapatának edzője.

A vele készült interjú majdhogynem kudarcba fulladt, mert a szakvezetőnek teljesen elment a hangja. Nem csoda, hiszen sok a mérkőzése lányainak, és ezeken Ritának a kispad mellől igencsak ki kell eresztenie a hangját. Együtt él a játékkal.

- Három éve vannak nálam ezek a gyerekek. Jól ismerem és szeretem őket. Különböző iskolákból jöttek, de már összekovácsolódtak. Ez az érési folyamat két évig tartott. Most nyolcadikos korukra elérték a kézilabdában a nagyobb tudást, a megfelelő technikai készséget, taktikailag felkészültek, és kialakult a játékintelligenciájuk. Egyszóval: jó csapat lettek, és a szívemhez nőttek - így összegzett az edző.

Ebben az évben az Országos Serdülő Bajnokságban három évvel idősebbekkel kézilabdáznak a lányok, de így is a tabella közepén állnak, a hetedikek. Már a rájátszásnál tartanak De egy másik fronton, az Erima-bajnokságban is vitézkednek. Jelenleg a harmadik-negyedik helyen találhatók a tabellán, s a cél változatlanul a legjobb négybe kerülés/maradás.

- Nem vitás: sok a mérkőzés, de bírják a lányok. Örömteli nekem azt látni, hogy egy-két rendkívüli tehetség bontogatja szárnyait, akikre hosszú távon számíthat majd az egyesület. A sikereinknek pedig az egyik fontos tényezője, hogy nagyon jó kis közösség ez a csapat. Szeretik egymást. Maximális akarattal dolgoznak. Hát hogyne ragaszkodnék hozzájuk! - mesélte Meggyes Rita.

Azt is megtudtam az edzőnőtől, hogy kezdetben amolyan remegős csapat volt ez a társaság. Ezt lassan-lassan kinőtték, lévén hogy megedződtek attól, hogy sokkal idősebbekkel is játszanak. De még a védekezést keményebbé kell változtatni. És tanulják meg, hogy a végsőkig muszáj küzdeni.

- Arra nevelem a lányokat, hogy azért kell nagyon sokat dolgozni hétközben, hogy a hétvégi előadás, a fellépés sikerüljön. Mert egy téttel bíró bajnoki mérkőzés, az a sportolónak ünnepet jelent. Engem pedig a sport- és a gyerekszeretet hajt. Ez a nagyszerű ezen a pályán. A hangom pedig majd visszajön.

Meggyes Rita, Csapó Kincső, Takács Cecília, Kaczor Gréta, Szoták Florina, Hír Alexandra, Turcsány Gréta, Fodor Neszta. Középső sor: Vécsei Katinka, Kering Klaudia, Pándi Gabriella, Mihály Petra, Héring Adrienn, Elöl: Gróf Lilla, Szóládi Teodóra, Ongai Ramóna, Horváth Kitti, Ladányi Boglárka (Nagy Vanda hiányzik a képről.) Fotó: Kohászkezi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!