Sport

2013.10.18. 19:30

Kontinentális Kupa - Büntetőkkel nyert a Dab

Megkezdődött pénteken Dunaújvárosban a jégkorong Kontinentális Kupa második fordulója.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi jégkorong társadalom nagy várakozással készült a hétvégi Kontinentális Kupa második fordulójára. Három csapat érkezett a városba, a szlovén Slavija Ljubljana, a számunkra nagyon ismert Csíkszereda és a Cracovia Kraków. Mindhárom klubnak feltett szándéka, hogy továbbjusson a kupa harmadik fordulójába, ahol Dániában mérhetik össze erejüket az oda jutott klubok.

Az első mérkőzést a Slavija Ljubljana és a Cracovia Kraków játszotta (2-0-ra nyert a Krakkó). A találkozó első harmadát e sorok írója Kiss Ákossal, a dunaújvárosiak válogatott csatárával tekintette meg. – Messze van még a bemelegítés időpontja, úgy gondoltam, megnézem az ellenfeleket. Nem is emlékszem arra, hogy a Slavijával mikor játszottunk utoljára, viszont az bennem él, hogy augusztusban a Docler Kupán a Krakkóval összemértük az erőnket. Ez a Krakkó sokkal erősebbnek tűnik, sokkal jobban korcsolyáznak, mint amelyik még augusztusban volt Dunaújvárosban. A Slavija nem tűnik első ránézésre erős ellenfélnek, de minden pillanatunkra oda kell figyelni. Az az igazság, én annak ellenére, hogy a MOL Ligában eddig kétszer is megvertük itthon a Csíkszeredát, tőlük tartok a legjobban.

Azari Zsolt, a klub elnöke nyugodtnak tűnt, de nem felejtette azt el, hogy két évvel ezelőtt igen komoly problémába keveredtek, amikor a holland csapat az első fordulóban megverte őket. – Azt nem mondhatom, hogy kötelező a továbbjutás, de elvárom a csapattól azt, hogy minden mérkőzést próbáljon megnyerni.

A dunaújvárosiak számára a Csíkszereda elleni mérkőzés indította el a Kontinentális Kupát. Az Acélbikák meg is szerezték a vezetést, de a jó folytatás elmaradt, a csíkszeredaiak fordítottak. A mérkőzés hajrájában az Acélbikák emberelőnybe kerültek, amiből egyenlítettek, de ezután több gólt már egyik csapat sem ért el. A hosszabbítás sem hozott döntést, a győzelemről a büntetőlövések döntöttek.

A végső találatot Peterdi szerezte és ezzel a dunaújvárosiak 3-2-re nyertek.

Dab.Docler – Csíkszereda 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) - büntetőkkel.

Szombaton 16 órakor a Krakkó Csíkszeredával, 19.15 órakor a Dab.Docler csap össze a Slavija Ljubljanával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!