Sport

2013.10.14. 19:20

Kontinentális Kupa: az Acélbikák célja a továbbjutás a második fordulóból

Dunaújváros - Péntektől vasárnapig nálunk rendezik meg a jégkorong Kontinentális Kupa második fordulóját, a C-csoportban lép pályára a Dab.Docler.

Gallai Péter

A Krakkó, a Csíkszereda és a Ljubljana mellett a rendező Dab.Docler játszik majd a csoportgyőzelemért a pénteken kezdődő Kontinentális Kupa második fordulójában.

A dunaújvárosi torna előtt, hétfőn délelőtt a klub sajtótájékoztatót tartott. Azari Zsolt, az Acélbikák klubelnöke azzal kezdte, hogy a hétvégi torna nagyon fontos mérföldkő:– A sport arról szól, hogy tettekkel kell bizonyítani – mi most ezt megtehetjük a Kontinentális Kupában. Ez egy olyan szint, ahol ki kell derüljön, hol tartunk, reálisak-e a céljaink, amiket kitűztünk magunk elé. A kupában eddig vegyes volt a felhozatal, voltak gyengébb csapatok is, idén azonban más a helyzet, három erős együttes harcol a továbbjutásért. Természetesen mi is ezek közé tartozunk, szeretnénk megnyerni a tornát. Mert ez bizonyíték lenne arra, hogy jól végezzük a dolgunkat. Szeretnénk jó házigazdák is lenni, komoly feltételeknek kell megfelelünk, mint rendezők.

Stephan Lundh vezetőedző is a múltat hozta fel, két éve nagyon kicsin múlt a négy közé jutás. – Most szeretnénk még egyet előrelépni, ez is egy ok, hogy miért maradtam Magyarországon. A szereplésünkkel a magyar bajnokságot is megmutathatjuk Európának.

Míg a szakvezetés a hétvégéről beszélt a jégen, a fiúk keményen edzettek. Gröschl Tamás azért egy percet szánt arra, hogy elmondja véleményét, várakozásait :– A hétvégi vereséget a Fradi ellen el kell felejteni, nem erre a meccsre hegyeztük ki magunkat. Az alapszakaszban bőven van még javítási lehetőség, de a Kontinentális Kupában nincs. A riválisok közül a Szeredát jól ismerjük, szerintem ők a leginkább verhetőek, de eléggé kiegyenlítettek az erőviszonyok. Természetesen szeretnénk továbbjutni, ami nem tűnik könnyű feladatnak, de ez a cél. Ráadásul mellettünk áll a hazai közönség, nagyon számítunk rájuk.

A csoportból a győztes jut tovább a Dániában rendezendő harmadik fordulóba, ahol a házigazda Sönderjyske mellett a belorusz Neman Grodno, valamint a norvég Stavanger Oilers játszik. A Super Finalnak, a döntőnek a franciaországi Rouen lesz a házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!